Givande samtal med Zack!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Härom dagen hade jag ett mycket intressand samtal med Zack ang finanskrisen och Viktorias kommande bröllop.

- Mamma vet du om att det är VI som kommer få betala prinsessan Viktorias bröllop när hon gifter sig!
- Jo jag vet det.
- Jaha och hur ska vi ha råd med det, vi är ju inte direkt rika heller!
- Nä men det fungerar ju inte riktigt så, det är lite svårt att förklara men vi kommer inte ta det ur våran plånbok direkt.
- Nähä hur ska det gå till då? Pengainsamling eller?!
- Nä men skatter och sånt kanske, jag kan inte sånt där.
- Det här bröllopet har ju gjort att hela Svergie inte har några pengar.
- Vadå, vad menar du?!
- Ja alla får sparken och i skolan pratar dom om Svergies kris och om deras bröllop.
- Ja men finanskrisen har ju inte med deras bröllop att göra.
- Jo det har det, det har redan kostat så mycket pengar att folk förlorar jobbet.
- Men näääääää!
- Vet du vad ett sånt bröllop kostar.
- Ja nog är det mer än vårat i alla fall.
- Ja så hela Sverige går om under! Det säger fröken!

Här va jag tvungen att avbryta samtalet och vänta tills J kom hem för jag är inte insatt i det hela med finanskris och allt hur det kommer sig. Men jag tycker synd om pojken som trodde att hela Sverige höll på att gå omkull pga deras bröllop och att vi skulle få det ännu sämre ställt pga Prinsessan. Stackars unge det satt djupt i honom.


Sen lovade jag Zack att skriva på bloggen att han lyckats med ett miljarder-biljoner-miljoner- ochmassa andra siffror och multiplicera det med 2 för det är han lite mallig för!

För övrigt är jag piggare idag. Har haft feber sen i Torsdags och legat utslagen som en råtta som smaskat råttgift. Men är piggare och känner nu ett enormt sug efter att få göra nåt riktigt djävulskap. Gissa vem som befinner sig i skottlinjen...... Jo J!!

Natti natti på er gelehallon och chokladhjärtan!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Eva T:

Hej Starka !

Jag blir riktigt upprörd vad är det för "skit" fröken han har. Skolan ska vara politiskt och religöst obunden och lärare ska inte ge uttrycka för sin åsikt och göra den till sanning.

Kram

2:a kommentar, skriven , av Nattis:

Kanske ska ni kolal upp om fröken sagt också att det är fel att vi ska betala för bröloppet, inet helt rätt att de lär barnen deras personliga åsikter (även om hon har rätt i sak)

3:e kommentar, skriven , av Eva T:

Det bröllopet lär dra in långt mer till stadskassan än vad det kostar. Sen är det så att vi har en monarki i det här landet och deras kostnader för oss är ett piss i Missisippi i jämförelse vad dom tillför oss. Bara en tanke när det kommer till orimliga kostnader : är det någon vettig människa som tycker att jag/vi som kanske inte ens gillar sport ska betala skattemedel för att en jävla massa huliganer ska slå sönder sportarenor mm och att polis ska sättas in så att matcher ska kunna spelas. Fattar nån vad det kostar årligen i lilla Sverige. Kom sen å snacka om att Kungahuset kostar pengar, det hade ett annan typ av "stadschef" också gjort. Och hur ofta hålls det bröllop för en tronföljare i detta landet. Det är ju liksom inget vanligt prins/prinsess bröllop.Är republik och presidenter gratis. Kungahuset kommer givetvis att få stå för den största delen av kostnaderna men klart är att Sverige ska ta del av kostnaden. Annars ska vi inte heller ta till oss å dela på den kakan som kommer oss till godo i form av alla den publicitet som Sverige får i och med detta bröllopet. Det kan behövas i motvikt till det negativa folk i världen pratar om just nu med koppling till Sverige. Det vill säga Saab och Volvo. Låt oss få se lite bling bling, pompa och ståt i gamla Svedala.

Det var MIN åsikt.....Kram

Kommentera inlägget här :