Diskussion om amning och alkohol!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Har irriterat mig under hela graviditeten gällande de heta diskussionerna kring graviditet, amning och alkohol.

Läste nyss en tråd på familjeliv.se som handlade om just detta och jag kan inte låta bli att bli så matt gällande ämnet.
Jag förstår inte ens varför det överhuvudtaget ska funderas över hur många glas vin man kan dricka under graviditet och amning. Varför kan man inte bara avstå helt, om man absolut måste känna smaken så finns det ju faktiskt alkoholfritt vin och öl.

Det finns ingen speciell mängd man kan säga inte ger alkoholskador hos det ofödda barnet. En liten mängd vid fel utvecklingstadium kan resultera hemska skador. Varför vill man ens riskera detta. Har dessa människor över huvudtaget någonsin sett ett alkoholskadat barn?

Det pratas om att bröstmjölken inte blir mer promillehaltig än ditt blod. Men alla människor är ju olika. Vissa känner sig berusade efter ett glas vin. Samma mängd får barnet som ammas och att barnet då skulle bli mindre berusat än mamman är ju en befängd tanke. Andra kan hälla i sig glas efter glas utan att känna något men det betyder ju inte heller att barnet inte blir påverkat.

1-2 glas vin i veckan pratades om i forumet. Men va faaaan! Kan man inte vara utan dom glasen då.

Jag tycker det är hemskt rent ut sagt. Varför kan de inte bara införa nolltolerans när det gäller alkohol, graviditet och amning. Det är inte bra punkt slut!! Sen kan man ju inte styra över vad människor sen gör bakom sina stängda dörrar men att uppmuntra mammor genom att säga att det är okej att ta dom här mängderna trots att det går över till barnet är ju helt idiotiskt särkilt när det inte finns några konkreta riktlinjer som forskning inom ämnet gett.

Om det är så svårt att låta bli dessa glas vin och öl under tiden man är gravid eller ammar så kanske det vore läge att se över sina alkoholvanor och söka någon form av hjälp.

"Thats it"

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Bibbi:

Jag håller med dig. Kan maninte ge fan i alkoholen under den perioden borde man kanske inte ens skaffa barn. Sorgligt att de ens överväger att ta det där glaset vin eller öl.

Hoppas att du får sova inatt och att lilltrollet håller sig lugn.

Kramar

Bibbi

2:a kommentar, skriven , av Din man:

Nä jag fattar inte ens hur man kan komma på tanke att dricka något alls när man väntar barn.

Har ju svårt för andra saker med som inte är bra för barnet. Men jag har inte argumenterat om det för du blir ju hemsk om du skulle sluta med det.

Kommentera inlägget här :