Etik inom polisen.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Sitter och försöker fundera ut en ett upplägg för en skrivelse som jag ska plita ner till min bror.

Han pluggar ju på polishögskolan och ska läsa Etik.  Han ska lämna in ett arbete som bottnar i negativt bemötande av polisen i samhället. Så han bad mig skriva ner några negativa upplevelser som jag haft... Och ja det finns ju några stycken såna bemötanden. Inte bara under missbruk utan även innan och efter.
Så nu försöker jag sålla för vad som kan vara primärt för hans arbete.

Jag tänkte försöka dela upp det i 3 delar. Före, under och efter missbruk. Då får man med många kategorier av människor. Före = sk svensson dömmas efter andras sätt att leva osv, under = man är trots allt människa även under ett missbruk, efter = vägen tillbaka och dess bemötande.


Vad tror ni om upplägget, före, under, efter? Kan det bli vettigt!?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mezza:

ja det låter väldigt vettigt! Rakt och konkret och från tydliga olika skeden och situationer!

Kram

2:a kommentar, skriven , av Camilla:

Låter helt klart vettigt! En smart lösning på upplägget =)

3:e kommentar, skriven , av mor hontass:

Jag kunde inte hjälpa honom- jag vet att de gånger jag tyckt illa om poliser, det är när jag varit på fel sida om lagen...

4:e kommentar, skriven , av Hontass:

Jag tycker inte illa om polisen! Men jag vet gånger de dömt och klankat på mig för andras levene, det finns dom som inte visat människovärde i missbruk på ett väldigt brutalt sätt. Det finns oxå dom som varit för jävliga mot Johan och anklagat honom för saker "han som ALDRIG gjort något" bara för att han är med mig trots lång drogfri tid. Detta är dock poliser som jag kallar för färskingar, lite osäkra och aktoritetsökande.

Kommentera inlägget här :