Måndag!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Och jag har hunnit med att skicka iväg ungar, hänga tvätt, vika tvätt och slänga in en ny tvätt. Blev lite smått tokig när jag skulle vika sista rena lakanet och såg att någon hund har varit och skvätt på det, någon av hanarna avslöjar fläcken. Blev lite smått sugen att skicka in skvättpellen i tvättmaskinen med men så får man ju inte göra står det i lagen.

Nu ska jag få på dom 2 små lite kläder sen åka till Mamma Mia i Hasselfors och äta lunch. Lillan sover så sött i babysittern och Leo vägrar ta på sig kläderna för han ska minsann inte åka någon stanns säger han. Men han blir så illa tvungen för jag måste få komma hemifrån och umgås med någon lite. vägrar han lyfter jag ut han i pyamasen.

Nä, så, nu sätter vi fart.

Söndag.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Det var Partylight-visning här igår. Trodde aldrig någonsin att jag skulle ha en sån tillställning men så blir det när man talar innan man tänker.

Det va i alla fall trevligt även om det blev lite kaos och J fick köras till akuten mitt i alltihopa.

Han fick något skräp i ögat i fredags och har haft ont som sjutton till och från. I går kväll blev det värre och han va svullen, röd och hade väldigt ont. Jag ringde och fick en tid och gulliga Linda och Jonny körde in honom till jouren.

En glasbit satt fast i ögat, fy och ursh. Tur att jag är så förbannat envis och tvingade honom " själv tänkte hn åka på måndag" annars hade han nog inte haft så mycket syn kvar. Glasbiten rev ju i ögat varje gång han blinkade. Det va faktiskt lite synd om honom. Men nu när glaset är borta och han har fått droppar är det inte synd om honom längre.

Jag har ägnat dagen åt att hänga lite tvätt, städa badrum/tvättstuga/toa och pyssla lite lugnt.

Har lagt lite tid på gitarren oxå och plockat ut lite ackord till denna:Tror jagfick till det efter mycket om och men, ska bara försöka få till plocket oxå.

Ja ja mat nu......

Lingonglögg.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Lillan sover, 2 modell större är på väg i säng, en är ute och på väg hem, 1 sover borta och 1 + hans tjej gör nog i ordning för sängplats.

Själv sitter jag och njuter av Rinas hemgjorda lingonglögg. Den är så förbaskat god. Fick med mig en flaska hem men nu är det bara en liten skvätt kvar.
Ska ringa henne i morgon och få receptet för jag har lingon i frysen.

Nu tar jag sista ur flaskan innan jag lägger mig och kramas med J.

.... Nej just ja, vem ryker i Idol?!

Ang: uträknande barn!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Får ett sånt där nyhetsbrev från www.babycenter.com om barnets utveckling vecka för vecka.

Blev så full i skratt åt en del av nyhetsbrevet där det stod:

"Alla bebisar utvecklas enligt sin egen tidtabell och vissa gör saker tidigare eller senare än andra, men det finns en milstolpe kring den här tiden som ger särskild glädje — när ditt lilla barn tittar dig rakt i ögonen och ler vackert på riktigt för första gången. Vissa experter tror att moder natur har ordnat det så klokt att leendena kommer just då tröttheten hos föräldrarna är som värst — glädjen du känner ger ny energi när du behöver den som bäst!"

Vad va det jag sa ha ha.

Vad hände?

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Man blir rädd när man läser sånt här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6195288.ab.

Vart är vi på väg. Vad driver en 12 åring att göra såna här handlingar? Om en vuxen utför en sån handling är det fruktansvärt. Men det är ändå en vuxen som gör det. Men en 12-årig pojke har ju knappt utvecklat en egen sexualitet ännu och ändå gör en sådan handling.

Kan inte låta bli att undra vad som rör sig i en människas huvud när såna här handlingar görs. Och hur har det snurrat innan själva handlingen tar vid. När det sen gäller ett barn som gör handlingen gör det hela ännu mer ofattbart.

Det va ju inte länge sedan det kom fram att tonårstjejer sålt en annan tjej för sex till olika män.

Vad händer? Jag tror inte på att skylla allt på film och tv-spel som många vill göra. Det måste ligga betydligt mer saker bakom än så.

Att jag farsineras av hur människas hjärna fungerar när det gäller såna här saker är nog fel ord. Men jag är nyfiken "kan man kalla det så?"
Över hur det fungerar i dessa människors hjärnor. Vad har drivit dom till att göra dessa handlingar?
Är det sociala brister? Är det uppfostran? Är det psykiska störningar? Är det inlärda beteenden?  Är det en icke kontrollbar drift. Vad fick dom att ta steget från tanke till handling? Vad planterade tanken?

Vart gick det fel?

Varför?

Hur kan dom!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Hur kommer det sig att ungar kan vara så in i helvete grymma!
Jag fattar det inte. Vad har hänt med mänskiligheten liksom.

Ungar idag verkar ju inte ha några som hellst spärrar. Naturligtvis är inte alla såna.

* Hoppas på att någon högre makt ska påminna mig om att det är barn när det hettar till för hetta lär det ju göra*
Polisanmälan har gjorts så jag lär hålla mig i skinnet.

Ledsen

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Är ledsen idag. Har ont i halsen, feber, skallebank och ont, ont, ont och hela dagen har varit en f**t-dag.

Jag kan inte göra mer än allt och allt som står i min makt har jag gjort. Men vad tjänar det till att lägga en massa energi på att försöka göra alla rätt när det hela tiden motarbetas.

Nej jag tänker inte ge upp men nu är det dags att börja ta lite eget ansvar.

Kommentar.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Fick en kommentar av Birgitta Johnsson<-- "länk"  om Fibromyalgi = man gör det man vill göra och skiter i annat för man är lat! <-- "länk" 
Hej läste just din blogg!Det var jätte bra skrivit. Jag vill bara säga att jag förstår precis hur du känner det. Jag har levt med fibromyalgi sen många år tillbaka och är sjukpensionär sedan 3 år tillbaka det är verkligen ingen dans på rosor. man kämpar varje dag när man ska ur sängen alla dagar kommer man inte upp heller.
Och sen ska man behöva ta mycket skit ifrån nära släktingar som man trodde stöttar en. Och man märker vilka vänner som stannar kvar när man mår som sämst. Men tack och lov har man en kär make och goa barn som ställer upp till hundra prosent. (Jag bruka tänka vänta bara ni som är så kort tänkta det kommer en dag när ni också blir drabbade av något.)
Jag har börjat att svara alla som frågar mig vad jag jobbar med att . Jag jobbar varje dag med min värk och det är ett heltids jobb.
Så jag vill bara skicka en stor KRAM till dig.


Tack för den kommentaren! Såna här kommentarer värmer något så oerhört. Det finns inte mycket förståelse för sjukdommen tyvärr. Men när man får en sån här kommentar så känner man att det faktiskt finns folk som förstår.
Tyvärr kunde jag inte kommentera på din blogg eftersom det inte fanns något alternativ för bara namn och webbadress eller oxå är det jag som är blind.


Tack och stor kram

Filip har gjort det igen.... En Terry!

publicerat i En Terry! Pinsamheter;
Filip ska nog inte klaga så mycket över hur korkade jag och Terry är.
Han börjar nämligen knappa in med en rasande fart.

Jag och J har varsin rakhyvel i badrummet. Dessa används i duchen till div kroppsdelar som vi inte behöver gå in på närmare än så.

Jag har dock skaffat mig en annan hyvel som jag dessutom gömt eftersom jag märkt att det inte bara är jag som använder min hyvel. Ohygieniskt och allmänt äckligt tycker jag. Men nyfiken som jag är så har jag sett till att den gamla hyveln varit ren när jag gått ut ur duchen och lagt märke till att den är mindre ren när jag kliver in nästa gång.

Så idag kunde jag inte hålla tyst längre och frågar vid matbordet:

- Vem f*n är det som tar min rakhyvel där inne?
- Inte jag,
svarar alla i kör.
- Nä för jag tycker inte det är så trevligt att någon tar en rakhyvel som jag rakar m***an med.
- Jag rakar kinderna med den,
säger Filip plötsligt
-........... VAD SA DU ATT DU RAKADE DEN MED SA DU!?!?!?!?!?!? utbrister han strax efter.
- Ja du vet...... Den gråa hyveln är min.
- Phu, Jag rakar mig med den svarta.
- Den är min, inflikar J
- Jaha.....?
- Ja den rakar J p****n med.
VA?!?!?!

* Alla brister ut i ett asgarv och tittar på Filip som sitter och klappar sina kinder och blir rödare och rödare och ser mer och mer desperat ut*

Jag: - Du kan få en egen hyvel om du vill och behöver.
Filip: - Ja tack *morr*

Så kan det gå när när man inte frågar innan man använder andras grejer. Han ska få en egen alldeles ny i morgon! * moahahahahaha*Stackars unge.

Dagens tips.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

Idag har jag ett jätte bra tips till alla småbarnsföräldrar:

Lek inte med ditt nymatade barn över ditt ansikte.
Barnspya smakar nämligen inte gott.
Äckelkänslan blir total, inte bara för den drabbade utan även för omgivningen.


Det är dock ett väldigt bra sätt att framkalla kompanikräkning för alla inblandade om man av någon anledning skulle vara tvungen till det. T.ex om barnen trodde råttgiftet va mintpastiller.

Piss-dag.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Är låg idag. Det är riktigt jobbigt att komma hem från Rättvik.

Jag trivs väldigt bra i huset här men man kunde flytta det till Rättvik i stället. Att åka där i från är jätte jobbigt och när man kommer ut på motorvägen och ser den platta nerkeslätten vill jag bara grina och vända och åka tillbaka.

Inez sov illa inatt, för mycket omställningar troligtvis. Bilfan vägrade la av halvägs ut genom grinden när jag skulle till dagis och vägrade starta igen så jag fick putta in den och när J kom hem och skulle hjälpa mig så startade den direkt.

En unge är ledsen för att den andra har stulit för honom. Den andre nekar trots att den tredje såg honom.

Så har min morgon varit och nu är jag färdig att spy på allting. Skulle behöva lägga mig men jag har inte ro att ligga still och slappna av. Funderar på att lägga mig och glo på en film i stället. Lillan sover ju så sött.

Borsta gaddarna och bädda sängen och sen bara vara.

Bara lite J

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Nu måste J ge sig in i diskussionen.
Frun är ju som bekant utsparkad av J och deporterad till dalarna.
J ville ha lite tid för att ordna en hel del som kräver vissa ommöbleringar i hemmet.
Alltså ingen fru hemma o saker överallt. Nu är sakerna tillbaka men det återstår en hel del pysslande då det tog lite längre tid än vad det var tänkt.

Nu läser jag på bloggen att Hon den där tänker byta bort min dotter mot en tupp!!!!
Det går jag inte med på.

För er som inte vet det är det ungar överallt här hemma och ett helt zoo här i form av hundar i olika storlekar.
Härom veckan började Hon den där prata om en kattunge.
J är ganska så from men där gick helt klart min gräns.
Vi kan inte ta hand om varenda djur som finns här i världen.
Någon tupp ska vi inte ha heller utan då får Ozzy flytta hem igen.
Det bytet kan jag gå med på för då är det samma antal djur iaf.

Nu har J städat iaf så frun kan komma hem i morgon.
Hon hotade med att inte komma hem om det var grejor överallt.
Det är det inte längre, mindre saker än när hon åkte dessutom.

På värme fronten händer det massor och jag o sonen har kommit på en väldigt stor el-tjuv i huset.
För er som inte vet det fick vi en elräkning på 4200 pengar. Innan det har dom legat på 1600 ungefär.
Det var någon som hade skruvat upp sina el-radiatorer på max, dom brukar annars stå på 1/4 del.
Vill inte ens veta hur mycket som bara har försvunnit ut där.
Tyvärr är det så att värmen mm sköter J o ingen annan rör det överhuvudtaget.
Det blir att föra en diskussion om det när folket från dalarna kommer hem.
Tyvärr blir det väl som med alla barn i familjen att ingen har rört radiatorerna.

Känns bara väldigt tråkigt att dom pengar man tänkt till julklappar går till en elräkning istället.

Då va vi sprutade då.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Vi behövde inte stå i kön särskilt länge.

Eftersom vi hade Leo med oss som är under 6 år fick vi gå till en egen kö där vi bara var 2:a i raden av väntande.

- Så alla som tillhör Leos familj förljer med här, säger personalen.

* Vi följer efter*

- Bara dom som tillhör familjen, säger hon igen.
- Det här är familjen, svarar jag och skrattar.
- OJ DÅ!

Leo fick ta sprutan först, lika bra det ifall att någon skulle säga aj och han sen skulle vägra.
Han grymtade lite och tyckte det gjorde fruktansvärt ont "det gjorde det inte"

När vi kommer ut där i från står det ca 10 ungar från hans dagis där.

- Har du tagit spruta, frågade dom med stora ögon.
- Ja och det gjorde så himla så jag höll på att dö..... JAG HÖLL FAKTISKT PÅ ATT DÖ!!

Ungarna spärrade upp ögonen av skräck. Stackars barn och få gå in där efter Leos dramatiska beskrivning av sprutan.

Ja ja nu ska jag köra barn till innebandyn och passa på att gosa med Kristin när ungarna tränar.

I morgon sticker vi till Rättvik! JIPPI YEAH!

Inte på topp.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Är fortfarande pajad i något influensaliknande tillstånd.

Influensa + hemsk elräkning + trasig torktumlare = en mindre glad Sandra.

Så nu är jag i desperat behov av en tumlare.
Vi är några stycken och stå och hänga all tvätt efter alla " några maskiner om dan" skulle göra mig invalid. Vi skulle behöva en ny tvättmaskin oxå men den håller någon månad till "peppar, peppar".

JIPPI!

Går och drar täcket över huvudet.

hittade en gammal bild på Leo och

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
545941a89fcc5b4278479e90539d1db5.png

Kolla varifrån!

hittade en gammal bild på Leo och mammas hund Kelly som jag tycker är bra mysig. Själv ligger jag i sängen. Tittar bort mot spjälsängen och ser ett par händer vifta fram och tillbaka samtidigt som hon pratar så glatt. Tittade på henne förut och fick ett sånt där ' tro-minsann-inte-du-ska-få-sova-för-nu-vill-jag-leka-och-plåga-dig-hela-natten-leende' så jag ligger bara och väntar på att illvrålet ska komma när hon märker att jag lagt mig i sängen. . . . . Japp nu kom det.

Det har gått i ett.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Dåligt med bloggande men det har varit full rulle i dag. Trött som en gnu i morse då jag inte sov i natt.

Leo kom hem på förmiddagen och vid 13.20 hade vi en läkartid åt honom. Han var inne på 7:e dagen med feber så det var bara att åka. Det va ingen fara med oom och han va så duktig när han skulle stickas i fingret.

- Det är tur jag är så modig mamma, sa han stolt efteråt.

Inez lämnade jag hos Maria när vi  var till vårdcentralen så Leo kunde få all uppmärksamhet och få sitta i knät vid provtagningen. Snacka om att jag fick mamma-ångest när jag lämnade henne. Vad fjantig man är egentligen. Jag visste ju att det skulle gå kanon bra redan innan men mamma hjärtat blöder när jag lämnar henne en liten stund.
Tack M för hjälpen.

Sen hem en en vända, handla och laga mat till alla odjur, fixa inför zacks innebandy i morgon och present som han skulle fixa till osv.
På kvällen kom Gull-Gerda och Jonas. Så skönt att träffa dom en stund, dom är ju så härliga. Jag misstänkte att Leos feber va över när han tvingade Jonas att leka med honom. Dom jagade björn och älg och allt möjligt här i tv-rummet med Leos bysse. Tog tempen på honom och mycket riktigt va han nere under 37 som det ska vara. Nu håller vi tummarna att det håller i sig. Det märks att han varit sjuk för när febern försvann så tog han igen allt som han missat under den sjuka veckan.

Alla monster sover här, både människor och djur, J nattvandrar i snöväder och jag har nappjour. Men nu ska jag krypa ner i sängen för det blir en tidig morgon i morgon.

Får återkomma i morgon med ett trevligare blogginlägg.

Natti natt.

Lagförslag.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jag tänkte lägga fram ett lagförslag för regeringen när han kommer hem.

Men.......

Sen kom jag på att det är ju jag som är regeringen så om jag behandlar förslaget, beslutar och klubbar beslutet så behöver jag bara informera undersåte när han kommer hem. Med ett tillägg att det regeringen har bestämt går heller inte att överklaga.

Älskar att vara tyrann.

Filip gjorde en Terry.....

publicerat i En Terry! Pinsamheter;
Filip slet ganska hårt med att få ihop sin krönika och han tyckte det var kul det märktes.

Men...........

Sent igår kväll så kom han med ett papper från skolan.

- Jag hittade papperet om uppgiften.
- Jaha.
- Jag skulle inte skriva en krönika.
- VA!
- Jag skulle leta rätt på en på internet och skriva om den och massa annat.
- Det är fan inte sant.
- Jo.....
- Ja du får lämna in det du gjort och förklara.
- Mmmmm.


Nu kommer han bli mobbad.... Av mig. För han gjorde en Terry när han skrev som uppgift om hur korkade hans systrar är......

Underbart!

Onsdag!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Febern har släppt men hostan håller i sig. Det kan jag dock leva med bara jag slipper ha feber. Den sista febern släppte i natt och sörens vilken värk jag fick då. Jag låg praktiskt taget och studsade i sängen av smärta till kl 02. Somnade en halvtimme sen vaknade Inez och fick för sig att vara vaken i 2 timmar så jag somnade vid kl 05 igen.

Smärtan i natt och en stund med Inez på soffan i natt/morse gör att jag får gå med TENS på max idag. Skönt att ha den när det är som värst annars vet jag inte hur det skulle gå. J skulle köpa med alvedon för det har vi knaprat slut på under sjukdom allihopa och bara ipren hjälper inte, måste kombineras om det ska hjälpa lite.

Min bil ska besiktas i morgon. Så mycket som J har slitit med den så hoppas jag verkligen att den går igenom. Gör den det så är jag FRIIIIIIIII!!!

Håll tummarna.

Guld kulor!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jag har ett par jätte fina kulor som är guldfärgade och ligger i en fin liten genomskinnlig ask. Dom ser ut som någon prydnads sak av något slag. Men det är det inte. Det är knipkulor som jag fick av J "en pik kanske efter massa barnafödande"

I alla fall hittade jag för några veckor sedan Leo sittandes i min säng spelandes kula. Han hade rotat runt och råkat hitta dom. Jag förklarade bestämt att dom inte va till för att leka med utan att träna med "mer än så gick jag inte in på"

- Men dom är ju såååå fiiiina mamma, sa han och suckade.

I alla fall ställde jag bara bort dom för tillfället och tänkte inte mer på det.

För ens idag när jag satt vid J:s dator och Fille stod brevid. Hör att han började pilla på något och när jag tittar på han står han med kulorna i handen.

- Är det här typ såna där flumflum kulor i guld.
- Nä det är träningskulor.
- Öh jaha.....
- Ja när man fått barn så kan man träna sig genom att trycka upp dom och försöka hålla dom kvar för att få rätsida på musklerna där nere igen.

" Filip kastar ner kulorna i den söta lilla asken igen och springer in på toa och tvättar händerna grundligt"

- Dom är faktiskt rena, till och med spritade.
- Jag trodde det var nåt flumflum som man ska gå runt och plinga med eller nåt.
- Nej det är...
- JAG VET VAD DET ÄR!!


Sen gick han väldigt förnärmad där i från.

Stackars Filip, men han kunde ju inte veta det.... Dom är ju sååå fiiina.

Filips krönika.

publicerat i En Terry! Pinsamheter;

Att vara lillebror. Det här med att vara lillebror är ju inte alltid så kul när man har storasystrar som hela tiden gör bort sig. Har ni någon gång varit i den situationen när ni skäms så fruktansvärt över en annan människa att ni inte vet vart ni ska ta vägen eller vilket håll ni ska se åt. Sån är min tillvaro. Det händer så ofta att det till och med fått ett eget namn.

EN TERRY!

 En Terry är t.ex om man rör om i grillen med en röd och glödande kolbit. . Om man följer med en man hem från krogen för att titta på hans fjärrstyrda micro som han påstår sig ha för att sen glömma bort att titta på micron och ha massa vuxenaktiviteter i stället och dessutom gå på samma grej flera gånger. Tro att om bilen kokar så beror det på att solen lyser så starkt på huven. Eller om man tror att dom små piggarna på knapparna på instrumentpanelen i bilen är för att blinda ska hitta rätt knapp eller t.ex klämma huvudet i elhissen i bilen.
Om ni nu undrar vem denna Terry är så är de då min ena storasyster och dessa rent ut sagt korkade händelser har blivit döpta efter henne. Ja man kan säga att hon är skaparen.
Men även Sandra, min andra syster kan också göra en del terrysar. T.ex som att smälla igen bildörren på sin fot eller fastna med mannens arbetsbil i grinden och buckla till den rejält "kul för den mannen att förklara det på jobbet sen då". Hon har slagit på fläkten i bilen så de sprutar pollen och vita små puffar i hela ansiktet när det är 30 graders värme i bilen och allt fastnar i svetten och ger en smärre panik i 120 km i timmen. Hon brukar spela hög musik i bilen med fönstrerna nere och sjunga för full hals och sedan komma till ett rödljus och ställa sig brevid en bil full med folk som bara sitter och glor på henne. Det märks allt att dom är släkt.Sandra har även en väldigt speciell hobby när hon är gravid. Det att lukta på väldigt starka saker, te.x kontaktlim och handsprit som hon luktar på tills hon nästan spyr, man kan undra var all handsprit tar vägen ibland men då är de bara Sandra som varit framme och tagit lite för att lukta på. Tur att hon inte är gravid jämnt. Blir alla såna när dom är garvida?Man får alltid vara på sin vakt på Sandra så hon inte gör nåt allt för korkat, som att stänga ute MIN hund när jag sover borta eller kasta vatten på mig och sen få mjölk tillbaka.
Ja den där Terry kan ju göra en del korkade saker... eller ja en del... väldigt många korkade saker. Men hon och Sandra är ändå mina systrar som jag älskar även om dom ibland skämmer ut en så man bara vill sticka ner huvudet i marken och gömma sig.
Jag är inte alls som dom. Antingen har jag inte fått dom generna som skapar alla Terrysar eller så börjar dom smyga fram mot 16+. Det visar sig nog i samband med övningskörning när man ska veva ner rutorna med elhissar. Det är då det avgörs om man har terry generna eller inte beroende på om man lyckas att klämma huvudet i elhissen eller ej.
Att alltid vara med om såna här saker kan kännas lite underligt, att ha konstant ''Terry görande'' systrar i närheten. Just nu så har jag bara en syster här tack och lov. Ja man får vara på sin vakt för Sandra och hennes mini version av terrysar när inte sjävla skaparen är här och skickar terrysar på en.

Nä som sagt att vara lillebror är inte så lätt alla gånger. Att vara "normal" får en helt annan innebörd i mina systrars sällskap.
Vad tror ni händer när jag kommer till det magiska 16+? Jag börjar bli orolig.

 
/ Filip Ekstrand.

Skolabete om Terrysar.

publicerat i En Terry! Pinsamheter;
Ställde mig i duschen och drog på kallvattnet.
Jädrans vad ont det gjorde men jag fick ner febern på det viset. Hoppas det håller i sig en stund för jag ser inte fram i mot att göra det igen.

Högstadie pojkarna har hemstudiedag idag. Jag tycker inte om dom dagarna för det resulterar alltid i att jag och Filip blir osams. Det där med hemstudier kan jag väl förstå att det inte är så kul men även om inte hemstudierna innehåller hångel så får man baske mig göra dom även om man inte tycker det är kul. Så idag blev vi riktigt osams. Jag tvingade hem honom helt enkelt att göra sin uppgift. Inte särskilt populär var jag då i Filips ögon. 

Han ska skriva en krönika om någonting. Det är ju inte allt för lätt att komma på något att skriva om. Han rådde honom att skriva om något humoristiskt inslag i hans vardag.

- Det finns väl för fan inga humoristiska inslag i min vardag, utbrast han.
- Det finns det väl visst. Det finns humor i allt.
- Jaha vadå....
- Ja du kan ju skriva om hur din coola och häftiga storasyster förvandlats till en tyrannisk nazist som inte gör annat än att plågar dig med skolarbete.


*filip ger av ett asgarv*


- Jo i och för sig....

*tystnad när vi funderar så det knakar*

Plötsligt utbrister Filip:

- TERRY!!!!
- Vad?
- Jag kan skriva om hur man gör en Terry och vad det är för något.
- SKIT BRA! Det finns massa matrial på bloggen som du kan använda.
- Så kan du fylla på med hur det är att leva i en tillvaro där det haglar Terrysar.
- Ha ha JAAA.....

Nu är jag och Fille sams igen. Båda är entusiastiska över hans krönika om Terry och hur det kommer att bli.
Jag har lovat honom att jag ska publicera hans krönika här på bloggen.

" Nej Terry vet inte om detta ännu men jag tror inte att hon misstycker att bli del av ett skolarbete"

Nu ska jag gå och kolla hur långt han har kommit för jag tycker detta är jätte kul!

Sjukare än vanligt!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Då menar jag att jag blivit fysiskt sjuk så nu mera är jag inte bara sjuk i huvudet ;-)

Mamman i huset har feber, igensvullen hals, hosta och en hemsk verk till följd av febern.
Vaknade i natt av att svetten bara sprutade och det va inte så lattjo att gladeligen amma då.

Nu sitter jag och planerar att bygga ett isoleringsrum i förådet. Det för att kunna skicka ut sjuka ungar där till dom blir friska för att slippa bli smittad. Fyra väggar och ett el-element, det räcker väl. Kanske dom kan få en filt oxå.

Nä ge barnet mat igen så jag får gå och lägga mig.

Alvedon först.

Dåligt med bloggande.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Ja det har det blivit för min del i helgen.

Har inte riktigt legat på topp. Har varit helt körd rent ut sagt.
Lillan har fått för sig att man ska vara vaken och pigg på natten och det är rent omöjligt då att få henne att sova. Hon vaknade vid 12 i natt och somnade 04.30. JIPPI.....
J fick ta passet mellan 1.30-3.30 så jag fick sova lite. Sen sov hon hela morgonen och förmiddagen och va omöjlig att väcka i stället.

Jag har slöat framför en film idag, dammsugit undervåningen och sofforna "Ossy-hår till förbannelse" och grejat lite. Inez har badat nu på kvällen och Zack har kommit hem från pappa efter helgen. Han har ringt och skickat 180 sms i helgen så jag tror minsann han varit mammasjuk, jag fick en bamsekram när han kom hem.

Filip som har legat i nästan 40 graders feber och skrällhosta börjar piggna till. Febern gick ner nu på eftermiddagen men han får hålla sig hemma från skolan ett par dagar.

Nä nu är lilla I arg igen.

Skriker, svär, arg och läser porr..... Jag?!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
På Facebook blr man ibland taggad i bilder som är tecknade gubbar med olika namn eller beskrivningar osv.

 

           


Hitills har jag alltid varit "Den som svär för mycket, en arg, och en bebis som läser playboy, en hysterisk, den som bara skriker osv.
Jag ifrågasatte det lite på skoj hur det kommer sig att jag är såna karaktärer hela tiden.

Så idag fick jag vara den "söta lilla gulliga".......
Det kändes fel. Jag kunde inte identifiera mig med en "liten söt gullig". Nej det är inte jag helt enkelt.

Nä jag känner mer igen mig som en arg, skrikande och svärnade kvinna som läser porr.
Det där i mot känns lite oroväckande att känna sig bekväm i den rollen.

Det får nog bli ett feedback-samtal med J ikväll för att komma till rätta med det här ;-)

Stig är död!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
För en vecka sedan hittade jag en STOOOOR Nässelfjäril i vardagsrummet. Jag hade inte hjärta att kasta ut den. Det är ju kallt ute och den skulle sten dö "jo jag vet att den skulle dö här inne med men det skulle ta lite längre tid"

Jag döpte den stora fjärilen till Stig och förde mycket intelligenta samtal med Stig när jag var ensam hemma "för lite umgänge... svar ja" Men det va lite mysigt att ha Stig här inne i höstmörkret. Nästan lite som samma känsla jag får när jag ser den första fjärilen på våren, då känns det att det snart är sommar.

Idag fick Zack syn på Stig:

- Men morsan, det är ju en jätte stor fjäril här inne.
- Ja han heter Stig och har bott här ett tag.

*ungen blir inte ens förvånad längre när det gäller mig*

- Jaha, men han kommer dö här inne mamma.
- Ja men han lär stendö om jag släpper ut honom.
- Jo det är sant men jag tror ändå han dör snart.
- Nä då det är säkert för Stig här inne lite dåligt med mat kanske.


Vi tittar lite på Stig och börjar prata om olika ackord på gitarren i stället.

- Mamma det luktar skit här.
- Ja det gör det.
- Nu luktar det avlopp.
- Vad är det som stinker.


*Zack springer iväg till J och ber om hjälp*

- Det luktar bränt.
- Men vart ifrån.
- Antingen datorn eller lampan.
- ÅH NEJ STIG!!!

* Zack klättrar upp och tittar ner i lampan, en sån som lyser rätt upp i taket*

- Det ligger en grillad fjäril här mamma.
- Åh nej Stiiiiiiiig!
- Jag sa ju att den skulle dö snart mamma.
- *snyft*
- Jag sa ju det. Du skulle ha släppt ut den.
- Men då hade han fryst ihjäl.....
- Tror du det är skönare att bli grillad då.


Nu sitter jag här och väntar på att halowen-lampan "stavning?" ska svalna så jag kan skrapa bort Stig från lampan. Dessutom skäller J på mig och säger att om jag ska ha såna husdjur så måste jag dressera dom att inte landa på lampor. Det är faktiskt inte så lätt att få en fjäril att göra som man vill dom verkar inte lyssna.

Nu ska jag begrava Stig i sophinken.
Det här med grisfebern.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Ja jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på ang vacination. Den ena säger att man bör och den andra inte. Nu har jag fått påtryckt på mig att jag måste vacinera mig för att skydda Inez till max. Det har sagts att vacinet förs över till henne via bröstmjölken och på så sätt bli hon skyddad. Det är inte sant.

Jag ringde informationen och frågade och vacinet går INTE över till henne. Även om jag tar sprutan kan jag ju ha bakterier på händer osv så det är i alla fall lika viktigt med god handhygien "som man ALLTID ska ha". Där i mot så blir jag inte lika stor smittbärare med vacinet som utan. Ingen har viljat ge mig en rekomendation för hur jag ska göra.
Frågade tanten på informationen vad hon tyckte. Först ville hon inte svara på den frågan men när jag berättade att vi är 7 st här hemma så sa hon att dom rekomenderar alla storfamiljer med bebisar att ta sprutan eftersom det då kommer bakterier från så många olika håll.

Så nu vet jag åter igen inte vilket ben jag ska stå på.

Zack är piggare idag. Febern är borta och halsen gör inte ont längre och han har fått behålla maten. Han är lite trött bara men det är ju inte så konstigt. Fortsätter det så här så får han gå till skolan i morgon. Dom ska ha disco i morgon kväll så han är livrädd att han inte ska bli frisk tills dess och inte kunna gå. Men som det är nu så går det åt rätt håll i alla fall.

Nähä.... göra någon nytta då kanske!

Sjukling!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Zack lilla ungen är sjuk. Han har klagat över halsont sen igår.

Han har verkat pigg. Han kom hem från skolan för han hade ont i halsen sa han men verkade inte särskilt sjuk. Jag trodde honom inte för ofta kör han med "ont i magen, ont i huvudet, känner mig sjuk osv"

Nu på kvällen sköt febern i höjden och han kunde inte äta kvällsmat utan fick upp den igen. Han gick och la sig inna 20 och somnade tvärt när jag försäkrat honom om att han inte behöver gå till skolan i morgon.

Stackars ungen, vet inte riktigt vad jag ska göra med honom. Gav honom alvedon men det verkade inte hjälpa särskilt mycket.

Få se i morgon hur han mår. Nu blir det sängen och försöka söva den lilla som är hur anti sömn som hellst.
Håll tummarna för oss nu att inte allihopa blir sjuka för då vet jag nog inte vem som ska ta hand om oss ha ha.

Natti natt

Snö och telefoner.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Snön den bara vräker ner och det är SVIN kallt.
Det är inget roligt väder för min kropp, blir totalförstörd i muskler och leder. Hade hellre varit i Rättvik den här årstiden och fram till våren. Det är en betydligt behagligare kyla där. Här är det bara rått och det spelar ngen roll hur mycket man tar å sig det är lika kallt ändå.

Jag måste ha en ny telefon. Min är totalt fuckt. Hör knappt när någon ringer och kameran är såå kass.
Om jag mot all förmodan lyckas få till en bild så blir det rena skit bilden, grusig, kornig, suddig och mörk. Jag fotar ju allt med min telefon. Men det är ju ett köp man kan se sig om i baken efter för det lär inte ske det närmaste året.

Positiv idag..... Nä skulle inte tro det.

Underbar fru

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

Om du bara kunde fatta hur mycket jag älska dig min egna underbara fru.
Jag är so ofantligt glad över att jag får tillbringa nätterna med dig.
Att få dela brevlåda med dig är verkligen inte helt fel trots alla inkasso brev.

Du är det mest fantastiska jag vet och jag vet inte vad jag skulle göra utan dig.


Puss o smek min underbara fru.

Tisdag!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Vaknade i morse med en hemsk huvudverk. Lyckades somna om när Z gått till skolan och vaknade vid 12.00 när Lillan inte ville sova längre.

Hon har fått för sig att hon ska vakna vid 01 på natten och vara jätte pigg och glad, så under nätterna blir det inte mycket till sömn. Tur att jag har chansen att sova på dagen då i alla fall. hon är lite väl liten fortfarande för att jag ska kunna styra vakenperioderna, men snart så.

Ska ta mig en tur till Hasselfors för jag behöver verkligen komma hemifrån en stund. Ska bara slänga i mg lite mat först!

Bokmal! Jag?

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jaha då va The Dirt färdigläst oxå då. Jag som inte har koncentration att läsa har plöjt 4 böcker sen i somras.
Det är väl ingenting tänker ni nu.

JOOO! För mig är det det. Så mycket böcker har jag inte läst någon gång tror jag. Ja förutom böckerna i USK/Psykiatri utbildningen och körkortsboken ha ha.

"INTE SOM ANDRA DÖTTRAR" Om Nancy Spungen vill jag ha tag i nu! Den läste jag flera gånger i tonåren och känner att jag vill läsa den igen.
Har svårt att fastna i böcker. Någon simpel deckare går inte.

Nä det ska tydligen vara författare som Jenna Jameson, Mötley Crüe och Nikki Sixx för att få mig att fastna!
Får väl låna den där om Ron Jeremy oxå då för den lär jag väl oxå fastna i.

Tycker mig se ett mönster i valet av författare.... Jag måste vara skadad och det gör mig väldigt begränsad när det ska väljas ut en bok. Alla författare är ju inte porrskådisar eller rockstjärnor.

Hm... Ska ta mig en surf på adlibris.

Leo har fått post!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Leo älskar att få post.

För att göra honom glad skrev jag ett brev till honom från hans idol Scooby Doo.
Det skulle jag aldrig ha gjort.
Nu är det ett jädrans liv här. Han försöker få mig att leta rätt på Scoobys telefonnummer på internet. Han vill ringa och tacka Scooby för brevet.

Jag har satt mig i en smärre knipa känns det som.


J undrar lite om kvinnor

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Frun fick med lite foton från sin mamma nu när Fille kom hem.
Det var diverse bilder men vi fastnade för bildtexten på en av dom.

- Sandra trodde hon skulle få långa tuttar när hon fyllde 4.
Men hon blev besviken när hon bara fick en cykel.

Ibland undrar man ju vad som rör sig i en kvinnas huvud.
Men helt klart en bra bildtext.
Varför önskar man sig långa bröst?

Tina Tycker Till.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Tina är en tjej vars blogg jag följer. Hon jobbar som behandlingspedagog. Nu nyligen gjorde hon ett inlägg om det egna "valet". Alltså vad man har för val i livet ang missbruk osv.
Detta är ju ett ämne som jag brinner ganska hårt för. Försökte kommentera hennes blogg men det gick inte.

Så jag fick mig ett eget inlägg på hennes blogg.
Om min verklighet och min syn på det hela.

Hennes blogg hittar ni här:
http://tissanova.bloggspace.se

Det är en läsvärd blogg med mycket egna åsikter.

Direktlänk till inlägget  http://tissanova.bloggspace.se/1165558/Ett-inl-gg-fr-n-Hontass-ang-det-egna-valet/