Trött och magkatarr.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
J somnade i ena änden av soffan och jag somnade sittandes med Inez på magen i andra änden av soffan. Långt borta hörde jag Leo som tittade på film.

- Visst sover du inte mamma? Visst vilar du bara ögonen?
- Jo visst jag blundar bara!

Hur sjutton kan man vara så trött. J åkte iväg på föräldramöte så jag kunde inte göra annat att försöka vakna till liv. Men det går inte, jag är i koma. Kaffe är uteslutet då jag åkt på en sån sörens magkatarr, dricker jag en kopp så ligger jag dubbelvikt sedan. Jag har jätte bra medicin till magen, såna där dunderpiller. Men de får jag inte äta när jag ammar så det är lite frustrerande. Har gått igenom hela det reseptfria apoteket med maggrejer men inget hjälper. Jag vill inte ringa läkaren heller för jag har ingen lust att gå till vårdcentralen just nu, men blir det inte bättre så är jag så illa tvungen i alla fall.

Eva-Lena var här och hjälpte mig att kamma och bada Kita idag. Det var trevligt med lite sällskap och nu är hon såååå snygg Kita. Tack snälla Eva-Lena för hjälpen.

Nä nu ska jag byta bajsblöja och invänta alla barn som ska hem och äta, återstår att se om någon kommer i tid ha ha.

J måste ju skriva lite igen.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

Det har ju som bekant kommit en bebis.
Liten sak som inte låter så mycket.
J har haft lite mycket att göra då jag nu har dragit in vattenburen värme i delar av huset.
Lite skönare än att ha direktverkande el.

Tänkte lite på det här med allt prat som varit om The Mansion.
Funderade på den artikeln som det hela började med.
Det stod något om att man måste tänka på barnen.
Sagt o gjort.
J o frun tänkte på barnet och lånade helt enkelt en bil av dom oerhört vänliga människor som äger herrgården.
Det är ordentliga vänner det.
Vi har inte känt dom så jättelänge, men dom ställer upp o hjälper oss när vi behöver hjälp.
Kristin har varit över med mat till frun under graviditeten, dom kommer o fikar med jämna mellanrum.
Vi har inte varit där o fikat på ett tag pga graviditeten, men det får ju ändras på nu.

Dessa människor ställde upp och lånade ut en bil till oss i några dagar.
Kan bara säga att det betyder oerhört mycket.

Nu ska det kollas på tv en stund innan ögonen stängs och klockan snart ringer för att få iväg barn till skolan.
Föräldramöte imorgon med.

Återbesöket på BB.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Japp vi va där idag på tiden som JAG hade fått!

Massa andra mammor var där med sina skrikmaskiner. Det första som slog mig var att alla mammor såg så trötta och slitna ut. När jag sedan hörde hur deras barn lät fick jag lite förståelse för att dom såg trötta ut. Jag insåg snabbt att jag är ganska lyckligt lottad med en unge som knappt säger ett ljud förutom när hon är hungrig, vaknar bara någon gång på natten och äter men äter desto mer på dagen. Amningen fungerar som alltid med mina barn och jag har hur mycket mat som hellst. Jo jag är väldigt förskonad.

Alla tester gick bra och dom var mycket nöjda med hennes vikt. Hon ligger på födelsevikten så hon har haft sin down och är på väg upp i en rasande fart.

Det var en sköterska med som jag informerade om hur personalen betett sig i telefonen igår. Jäklars vad ilsk hon blev, hon blev inte lite arg.

- Vad är det du säger!!!! Detta ska jag ta upp med vederbörande omgående för jag vet vem det är. Det är inte okej så får man inte bete sig!

Skönt att få den responsen av personalen i alla fall.

En annan sak som jag och J reflekterat över är att vart vi än kommer, förlossningen, MVC, BVC, barläkaren osv så är reaktionen när de ser INEZ.

- Men åh, hon är ju faktiskt söööööt, och så gullar dom lite med henne.

Det är det där FAKTISKT som vi reagerat på. Undrar hur många ungar dom ser som är skit fula men de måste säga att dom är söta. När vi nu hört frasen "hon är ju FAKTISKT söt" för 10:e gången kan man ju börja undra.

Appropå det här med amningen så har jag vaknat 2 morgonar i rad nu av att jag tydligen matat Inez under natten och sängen är blöt av mjölk. J han bara skrattar och säger:

- Ja det märks att du gjort det förut, det går redan på rutin.

Själv tycker jag inte om att jag gör det i sömnen. Men i natt ska spjälsängen in så då återstår det att se om jag lyckas kliva upp utan att vakna med, den chansen är mycket liten. Hitills har hon ju legat brevid mig men jag har ändå lyckats peta dit uppsamlingskopp, fått ner bh:n och lagt henne på plats utan att vakna.

Nepp nu ska hon ha mat och de stora i säng....


Otrevlig på avd: 25

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
I morgon ska vi vara inne på bb för återbesök och kontroll av Inez. De tar hörseltest, kollar igenom henne i allmänt och lyser för gulsot mm.
På min lapp jag fick av förlossningen innan vi åkte hem står det klart och tydligt 29/9 13.45.
Men när vi var på väg hem från PKU-provet så ringde mobilen. Det var den mest otrevliga människan som ringde. Är det något jag hatar så är det när någon ringer och är spydig och otrevlig, jag tål det inte. Denna människa praktiskt talat skällde ut mig, hade det varit igår hade tårarna bara sprutat på mig men nu blev jag bara ilsk.

- Ja hej det var från avd 25.
- Jaha... Hej.
- Vi sitter faktiskt och väntar på dig här!!!
- Öh va....
- Jaha du ska vara här med ditt barn nu!
- Nej du jag ska vara där i morgon 13.45.
- Nej du ska vara här nu!!
- Nej det ska jag inte.
- Du är minsann uppsatt på min lista.
- Inte idag.
- JO!!
- Det är uppgjort att vi skulle göra PKU idag här i Hallsberg och att vi ska vara hos er i morgon.
- NEJ!!
- Men va fan..... JO.
-
*fnys*
- Jag har lappen från förlossningen här i min hand. 29/9 kl: 13.45 står det på den och lappen har jag fått från förlossningen skriven av Karin.
- Du ska vara här nu!
- JAG KAN INTE KOMMA NU!!
- När för du bor ju i ÖSTANSJÖ.
- Öh ja precis och tiden jag fick är i morgon, det är för fan inte mitt fel att jag fått den tiden och ni skrivit en annan.
- Är barnet gult.
- Ja hon är lite gul både i huden och ögonen men hon är inte slö och hon är inte jätte gul.
- Jaha har någon BARNMORSKA
"förtydligar vårdtiteln extremt" tittat på henne då.
- Ja vi kommer precis där i från, vi har varit och tagit PKU!!!!!!!
- Och HON sa att det inte va någon fara då!
- Ja precis det sa hon men blir hon slö och konstig så åker vi in med henne ikväll fast vi har tid I MORGON!
- Jaha.
- Precis vi kommer i morgon!
- Vänta lite...........
*tissel och tassel*
"väntar, vänta, väntar och väntar lite till"
- Ja hallå "surt som fan"
- Mmmm vi kommer i morgon.
- Vi har satt upp dig på dubbla listor, både idag och i morgon!
- Jaha så bra då, då kommer vi i morgon.
-
*fnys* Ni stod med i dag!!!
- Det är inte vårat fel. Ses i morgon. Hej hej


*klick*


Först ringer man då till mig och är så jävla otrevlig för att vi inte är där på tiden som vi INTE fått. Sen blir man ännu mera sur för att DOM satt upp oss på dubbla listor. Om dom gjort ett sånt fel och ringer och är så förbannat otrevliga och skäller ut mig och sen kommer på att det faktiskt inte är jag som skitit i det utan dom som strulat till det. Då blir man väl lite mer ödmjuk även om man inte ber om ursäkt..... Eller!?

Det ska den som tar i mot oss i morgon få veta. Dom ska fan veta om hur vissa personal beteer sig när de ringer upp patienter. Tur jag inte valde att ligga på bb med den där kärringen i personalstyrkan.

J som satt brevid och hörde hela samtalet ruskade bara på huvudet. Senare fick jag ett sms där det stod:

"Känns bra att se att ditt humör är tillbaka"

Det var nog både första och sista gången jag fick höra det av honom. Men man kan ju tro på hans ord att jag varit lite väl mesig de sista månaderna...... Undrar om han uppskattar mitt humör nästa gång jag blir arg på honom med?! Det tror jag inte.

PKU-prov.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Det här med att ta PKU i små bebisfötter är ju alltid lite vemodigt och jobbigt. Det måste ju göra så ont och det hjärtskärande skriket skaver i hjärtat. Men det har med tidigare barn inte varit så farligt, det måste göras och det är bara att göra det.

Men nu tror jag att jag håller på att bli riktigt blödig. När hon började sticka min lilla gumma i foten och det hjärtskärande skriket kom högg det först till i hjärtat. Sen kom värken i tuttarna och svetten började spruta av alla hormoner.

Inez sov som en stock men skrek i sömnen när hon stack, hon led inte särskilt mycket "egentligen". Men i min skalle höll hon på att plågas till döds. Jag ville bara ta den jävla nålen och trycka in i ögat på den som plågade mitt barn. Ville behandla henne som hon vore någon form av barnmisshandlare och höll på att ta livet av min unge. Det fanns inte en tanke på att det var ett nödvändigt prov som alltid måste tas.....

Nej jag ville döda henne med mina bara händer...... Ursh fy jag måste vara på väg att bli riktigt känslig.

Besök och sömn!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Vaknade i natt med en hemsk huvudvärk och den höll i sig hela dagen. Känns att det kommer från rygg och nacke så jag ska snika till mig lite massage av J vid tillfälle.

Linda och Johnny var här en stund förut på en kopp kaffe och tjattrade lite, mycket trevligt. Inez fick en jätte söt pyamas med rosor på, så gulligt. Efter att dom gått så käkade vi sen däckade jag vid 17.00. Låg i sängen och ammade och jag vet inte vem som däckade först. Vaknade vid 21.00 och mötte J i dörren som va på väg att väcka mig. Det va verkligen välbehövligt men hur ska jag nu kunna sova i natt. Det är ett värdsligt problem känns det som för den sömnen behövdes verkligen.

Annars då:

Jo jag har roat mig med att fotografera mina hemska tuttar. Lade mobiltelefonen på tutten för att visa hur hemska dom är. NEJ de ska inte upp på bloggen. Men där i mot ska jag skicka dom till min mor. I våran familj har vi en tendens att gotta oss åt groteska saker så det kan jag bjuda henne på ha ha.
När jag fått Leo så tog vi kort på dom hemska 2. Sen när Mamma var och hälsade på och fick se korten så ville hon ha kopiorna. Det fick hon självklart men när de skull åka tåget hem så tappade hon dom i gången på tågvagnen så Det var några stycken som fick ta del av det hemska. Men det gör inget, det kan jag bjuda på.

Nu blir det en dusch sen ska jag lägga mig och kramas med min utarbetade man!

Bara J

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Han den där J är ju lite ledig just nu.
Har ju mina 10 pappa dagar att ta ut.
Kan ju säga att jag väntar inte en stund utan dom tas ut direkt.
Passar på att pyssla hemma när frun inte behöver hjälp.
Vi har ju direktverkande el i huset. Inte gratis att värma upp.
Nu håller jag på och konverterar till vattenburen värme.

Har installerat den lilla elpannan som ska värma vattnet över vintern tills det kommer in en värmepump.
Har under dom sista veckorna börjat dra rör över undertaket för att komma runt i huset.
Det är ju inte helt lätt i ett hus byggt runt 1900.
Det har ju byggts om en del men det är skönt när det är timmer stomme.
Byter några radiatorer i taget.
Det viktigaste är att få ordentlig värme i skötrum och dom rummen som vi är mest i.

Men jag måste erkänna att det är roligare att dra rör när man får dricka whiskey samtidigt.
Det borde man få göra på gesällprovet.
Kan man dra rakt då och att det blir tätt så är man färdig utbildad.
Det vore något för mig som ju enbart svetsat sedan i april.
Måste ju säga att jag har inte hållt på med så här klena rör som jag gör nu sedan i mars.
Föredrar ärligt talat dom betydligt grövre rör som jag jobbat med.

Frun o bebisen ligger o vilar vilket frun behöver.
Känns ju skönt att man kan underlätta genom att vara hemma.

Mjölk-ko.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Fördelen när mjölken börjar rinna till är att man får väldigt fasta fina tuttar. Dock varar ju detta bara en kort stund " i alla fall för mig som skulle kunna göda 8-lingar " för sen intar dom någon grotesk form och storlek. Detta har nu infunnit sig på bara dag 2, värst blir det dag 3 och hur dom ska se ut i morgon törs jag inte tänka på.
De blir så hemska att jag slår i dom överallt för dom är i vägen.

Leo är impad av mammas "nya" tuttar och till och med Fille har känt på dom, troligtvis för att jag sa att dom känns som silikontuttar.

- Du kanske fick inplantat under förlossningen, utbrast han skojfriskt.
Det känns som så i alla fall.

I alla fall så skulle vi äta förut och Inez började vråla efter mat hon med. Jag var tvungen att få i mig lite käk innan jag började amma så J tog henne och gungade runt lite på henne. Ju mer hon skrek desto mer spände och värkte tuttarna och jag känner hur det börjar rinna lite smått.

Sätter händerna för brösten och gnäller:

- Attans vad det spänner när hon skriker!

Leo som sitter brevid mig och äter släpper besticken och sätter sina händer över sin bröstkorg:

- Ja mamma, det spänner i mina med när hon skriker så..... Tyst Inez!!!

Kan man göra annat än att skratta lite försynt. Fille höll på att sätta maten i halsen när han hörde Leos kommentar, mammas hjälpreda.

Ställde mig på vågen!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jag kunde inte hålla mig, jag var tvungen att ställa mig på vågen!
Nu när magen är borta "om än lite degig fortfarande" så känns det som så lite kvar.

När jag blev gravid vägde jag 83kg, gick upp 6kg totalt till 89 och nu när jag ställde mig på vågen 2 dagar efter förlossningen står den på 80kg. Ja det va inte dåligt, kanske inte så konstigt att det känns lite tomt på benen!

Bra slut nu!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Känner mig helt färdig och är nog det oxå.

Har gjort mina tappra försök att gå och lägga mig men är så där som småbarnen är när de är över trötta, speedad och kocko. Kommer falla i koma snart om jag inte lyckas somna.
Tänkte Inez skulle vara vaken lite och äta lite så hon kanske sover mer i natt.

I alla fall har vi världens stoltaste stora syskon här hemma och Leo är nog den som är mest mallig. Lite svårt bara att förklara för han att hon inte kan sova hos honom, han vill ju så gärna. Gull-unge. Förut skulle han hålla henne, men när hon gjorde ljud ifrån sig så tyckte han att det var bättre att hon var hos mig. Han såg nästan lite skärrad ut.

Nej nu blir det sängen för nu börjar bokstäverna hoppa för mycket!

Natti natt.

Värkar och dissad!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Sitter med hemska förvärkar, vet ju knappt vad som är vad har svårt att känna skillnaden på dom. Tycker att jag borde få lite sympati av hundarna men icke sa nicke.

Asta sitter vid sin vägg och blänger på mig, Kita totalt struntar i mig, Artur gosar med J och blänger lite "se vad mysigt vi har" på mig och Ossy bara stirrar jätte ledsen och vill knappt gå nära mig.

Jag vill ju ha medlidande och uppmärksamhet när det gör så här ont men var ända hund vänder mig ryggen.

Fy vad taskigt.

Toffel eller ej?

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Det brukar ganska ofta uppstå små diskussioner mellan J och andra personer när mina inlägg kommer upp på facebook. Oftast är det Elin eller Cissi som han råkar i gruff med "hårt men hjärtligt"

Idag handlade diskussionen om det är så att J är en toffel eller inte.

När J insisterar på att så är inte fallet men säger att alla kvinnor har ständig PMS utom hans fru så känns det som lite fjäsk. När han sen mitt i diskussionen ger sig iväg och handlar allt som hans fru kräver ger han väl ett ännu mer toffel-intryck.

Och när han sen avslutar hela diskussionen med!

"Bara man gör som hon säger så blir hon inte arg"

Då kan jag ju inte låta bli att undra:

Är det här tecknet jag väntat på? Är det kanske så att jag har lyckats?!

Jo jag har nog fan det!   *hoppar glädje skutt så magen slår mig i hakan och tuttarna bankar mig i pannan*

Tankningar och ballonger!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
I går hade jag och Leo en liten anatomi-lektion.

Han undrade hur man kan bli smart av att äta fisk och vad man är när man är smart och varför magen putar när man andas.
Jag förklarade att man tänker bättre om man är smart " men hur sjutton förklarar man det liksom" och att lungorna är som ballonger som fylls när man andas och därför blir magen större när man andas in.

I morse kom naturligtvis detta till användning av lilla Leo.

- Leo du måste vakna nu.
- Nej jag måste somna om nu.
- Nej mamma ska iväg och vi har inte tid att sova längre.
- Joooooo.
- Nej vi ska åka till Cissi så får du leka när mamma är hos doktorn.
* Hör ett tillgjort snyftande under täcket*
- Men Leo vad är det?
- Om du väcker mig nu
*snyft* och inte låter mig somna om *snyft* så går mina tankningar och ballonger sönder!
- Öh va....
- Ja tankningarna och ballongerna!! De går sönder om jag inte får somna om. Låt mig sova!


Det tog ett tag innan jag begrep att han menade hjärnan och lungorna och sen kunde jag inte sluta fnissa. Då blev han arg och klev upp.
Jag kan inte sluta imponeras av hur han lyckas att använda allt till sin fördel, eller lyckas och lyckas.... försöker i alla fall.

Mödravård och Design.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jaha då var man hemma igen då.

Efter en lång väntan fick vi träffa en läkare. Både jag och J satt och tittade flera gången när han hämtade patienter och hoppades och önskade och bad att det INTE skulle bli han vi skulle träffa. Han såg så förbannat tråkig och sur ut. När han sen kom och ropade upp oss så drabbades vi båda av en lite smått krypande ångest.

- Jaha vad kan jag göra för er då?
- Sätta i gång mig eller hjälp mig på annat vis.
- Nej!
- Nähä....
- Det är smockfullt på förlossningen.
- Öh jaha...


Han läste lite i journalen och vände sig mot oss.

- Jag ser ingen anledning till att inte sätta igång dig men vi har tyvärr fullt, kan du vänta tills i morgon.
- Öhhhh....


Världens gulligaste och bästa läkare. Han tyckte att en igångsättning var bästa alternativet och det va liksom inget snack om saken. Han till och med ringde till Karloskoga BB för att kolla om de hade tid till mig idag men dom vägrade att ta i mot en igångsättning. Så nu ska jag ringa in kl 07 i morgon och kolla om trycket har lättat och dom skulle ta det så fort det fanns plats.

När han sen gjorde undersökning för att kolla hur de ska gå till väga så blev det ännu mindre snack.

- Jaha jaa, du är uppen 2 cm.
- okej.
- Nä 3 cm
- Öhhh.
- Och nu blev det 4 cm och så moget det kan bli innan en förlossning har startat. Det räcker nog med att ta hål på hinnan på dig så tar det fart, smidigt och lätt.

Sen vågade han inte pilla mer i fall det skulle hända något, dom har ju fullt ha ha.
Så nu är jag skit rädd att det ska starta i natt. Vill inte komma in till en full förlosningsavdelning, dessutom har mina sista 6 cm med de andra 2 gått väldigt fort typ lite mer än en timma bara så har dom 6 varit klara och ungen ute. Det är de 4 första som dragit på tiden och de är ju klara.

Skönt att möta en läkare som är så himla bra. Inte bara för all hjälp utan oxå för en himla härlig personlighet och trevligt bemötande och samtidigt inte rädd för att säga sin åsikt på en mänsklig nivå. Fram för fler såna läkare.

Annars då...

Jo kom hem och möttes av en ny fin fin design på bloggen.
Det är MansunDust som gjort den och jag blev himla nöjd. Riktigt fin fint! Så ett stort tack till henne.

Nu ska jag ta en alvedon och titta på Madagaskar med Leo.

Vaknar inte.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Kl är 13.19 och jag har fortfarande inte vaknat till liv. Det där med sömn var bara att glömma i natt. Hade så ont att det var vankande som gällde. De minutrarna jag lyckades somna klämde jag nog ut ett 30-tal bebisar med full förlossningsmärta, snacka om att smärtan av förvärkarna följer med en in i drömmarna. Det blev ju knappast bättre för att jag envisades med att byta sängkläder och greja med tvätt osv. Varför gör man så när man vet att det inte avlönar sig särskilt väl. Särskilt när J sagt att det räcker med att dra ur sängkläderna så fixar han reset, men ändå ska man bara.

Sen vaknade Leo i natt och kom ner och lade sig och då va det helt kört att ligga i sängen över huvudtaget. Så när jag tittade mig i spegeln idag så skulle man kunna tro att det var brakfest igår och jag dragit på mig en praktig bakfylla, men så är dock inte fallet för damen.

Pratade med J nyss i alla fall och han skulle bara fixa en grej sen hade han tänkt att åka hem från jobbet till sin fru och alla barn som är lediga idag. Skönt att ha en sån omtänksam man faktiskt, det här hade aldrig gått utan honom.

Senare ska jag försöka ta mig upp till Cissi. Ska lämna Leo där i morgon bitti när vi åker in till USÖ, kan ju vara skönt om han fått känna sig för lite idag då så han slipper komma dit morgontrött och mammig och dessutom osäker i morgon. Fast jag tror inte det är någon fara för han tjatar om att han ska få vara där när mamma är borta, där finns ju kompisar ju.

Nej nu är Leo hungrig och rotar i kylen så det är dags att fixa något att äta. Tur det finns färdigt som går att värma.

Puussss och nyp.

Ja må hon leva *tralla la la laaaa*

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Idag fyller mor år. Hon är i alla fall långt i från kärring ännu! Va det 46 eller va det 47 hon blir nu.... Räknar så hjärncellerna luktar bränt. Ja inte är det gammalt i alla fall.

Kommer ihåg när Zack föddes. Hon skulle vara med och hon studsade in på BB glad ihågen och hojtade:

- JAG ÄR 34 ÅR OCH SKA BLI MORMOR!!
Just då höll jag på att skämmas ihjäl. Idag är jag bara glad över att mina barn har en sån ung mormor.
Han föddes i Februari och hon i Septemer så hon hann med att vara en 34-årig mormor ett bra tag.

Räknar lite till.... Det måste alltså betyda att hon blir 46 i år..... Ja det är ingen ålder.

Ett stort GRATTIS till dig från oss allihopa! Vi älskar dig!

Spöket!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

Jag var lite lätt irriterad i morse av olika anledningar och detta hörde Leo.
Han kommer ut i köket när jag häller upp min första kopp med kaffe och utbrister:

- Mamma, mamma jag såg ett spöke.
- Jaha minsann, vart då?
- Det är alldeles brevid mig!
- Jaha men jag ser inget.
- Men den är där mamma.
- Jaha, hur ser den ut då?
- Den ser ut som du....... och den låter som du med!
- Skojar du med mig nu eller?
- Det är du som är spöket Mamma
*fniss*

Vem har lärt min rara 4-åring att skämta på det här viset. Hans mamma är ju aldrig ironisk eller sarkastisk så mig kan han INTE ha fått det ifrån mig på något sätt.

Nu sitter han här med ett leende på läpparna och är allmänt jätte nöjd med sitt spök-skämt.

Design.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Vill ha en ny fresh och snygg design på bloggen. Men har inte tålamod att fixa det eftersom jag är helt IQ-fiskmås när det gäller såna saker. Bara att få till den här B-designen tog mig 2 veckor. Så om någon har tid, lust, ork och skaparglädje att hjälpa mig så kan ni väl hojta till.

Ni får så gott som fria händer bara bannern används på något sätt.

Ryggläge!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Har haft ryggläge hela dagen!
Vaknade i morse och mådde inte alls bra. Värk från huvudet ner till tårna och har somnat bara jag satt mig till rätta. Kapitulerade efter någon timma uppe och vaknade med ont i halsen, snurr i huvudet och feberkänsla några timmar senare. Bara längtar tills klockan ska bli tillräckligt mycket för att krypa ner i sängen igen. Leo verkar inte heller riktigt pigg så jag hoppas verkligen att vi inte blir sjuka på riktigt nu.

J har fått stå i som ett jehu i dag och barnen har varit jätte duktiga. Ska ge dom en skopa beröm sedan för det kan dom behöva allihopa.

Orkar inte skriva mer idag, måste inta ryggläge igen.
Glöm inte rösta på mig hos MansonDust http://mansondusts.blogg.se/2009/september/veckans-blogg-finalisterna.html

BaRn äR HärLiga ! ! !

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Om Djur 
Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter syltan och väntar på att bli uppäten. 

LARS 6 ÅR 


Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar. Och så kan de både värpa och ryta. 

KATJA 6 ÅR En del kor är svarta. De är invandrare. 

KARIN 5 ÅR Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar. 

SOFIE 5 ÅR Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg. 

STEFAN 6 ÅR Hönor som får gå var de vill lägger finare ägg eftersom de slipper ha hönsnät runt huvudet. 

HANS 6 ÅR Om yrken 

Bonden är en väldigt lycklig man, först och Främst för att han har traktor, men också för att han slipper jobba 

HÅKAN 7 ÅR Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar. 

ANDERS 8 ÅR En psykolog är en galen man som slår tanter. 

EMELIE 6 ÅR En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk. 

ERLAND 6 ÅR Kungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde, hans familj heter Victoria, Madelena och Adam och Eva. 

MARCUS 7 ÅR Om kroppar 

Skillnaden på tantkroppar och manskroppar är att Tantkroppar har flera hemliga rum i bägge ändar. 

MIKAEL 6 ÅR Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj. 

BJÖRN 7 ÅR Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer. 

SIRI 6 ÅR Männen har fler framdelar på kroppen. 

JULIE 6 ÅR Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern. 

STINA 9 ÅR En kropp är något som tar slut i skorna. 

ALLAN 5 ÅR Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös. 

HILDA 7 ÅR Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en hönshjärna. 

JOHAN 5 ÅR Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken. 

THERESE 6 ÅR Om far- mor & svärföräldrar 

En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet. 

KRISTINA 7 ÅR En mormor är en tant med godispåsar i fickorna. 

ANDRÈ 5 ÅR Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga. 

STINA 6 ÅR En svärmor är straffet man får när man gifter sig med någon man inte känner. 

PÅL 7 ÅR Morfar är så gammal att han inte längre kommer ihåg varför han tycker om kvinnor. 

TORE 7 ÅRGlöm inte rösta på mig hos http://mansondusts.blogg.se/2009/september/veckans-blogg-finalisterna.html

Gruff i parkeringshuset.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Åkte in till Hallsberg igår för att fixa lite ärenden och handla osv. Naturligtvis gick ingenting som jag hade tänkt mig men det hör ju till vanligheterna när det gäller mig.

Parkerade i parkeringshuset som vanligt. Detta av 2 orsaker. För det första att bilen ska vara sval när jag kommer tillbaka och sätter mig i den svettig och hormonstinn, för det andra för att inte en hel parkering ska vända sig om och förfäras när jag startar och åker iväg med trasig ljudämpare.

Det var inte många bilar på min länga och till vänster om mig fanns det ca 10 lediga platser, mycket utrymme.
Sitter och pratar med J i telefonen när ett äldre par kommer och parkerar brevid mig med en riktigt flåååådig bil. Ser hur de parkerar alldeles för nära och fortsätter prata i telefonen. Känner mig snart iaktagen och märker att tanten på passagerar sidan sitter och stirrar på mig. Lägger på luren, startar bilen och ska till försöka krypa ut utan att repa deras alldeles för nära parkerad och flådiga bil.

Då öppnar tanten dörren. Jag får tvärnita!  Hon vinkar mig framåt och gestikulerar att jag ska åka. Jag har rutan nervevad och hon dörren öppen ca 3 cm från min bil. Jag törs naturligtvis inte köra med risk att skrapa upp deras flådiga bil.

- Om du stänger dörren så kan jag åka annars får du gå ur innan jag åker!
*hon sätter näsan i vädret och fortsätter vinka ilskt*
- Men stäng dörren!
*hon bara vinkar och börjar veva med armarna*
- Ja min ruta är nera, din dörr öppen man kan föra en konversation med ord..... STÄNG DÖRREN!
- JAG KOMMER INTE UT!!!
- Nä men stäng dörren då så jag kan åka.
- BARA ÅK!
- Ser du min bil?

- *fnys*
- Ser du din bil?
- *ännu mer fnys*
- Ser du skillnaden...... Jag skiter fullkomligt i om sidan på min bil skulle bli sönderepad, den är färdig för skroten. Men jag vill fan inte bli betalningskyldig för din bil så.... STÄNG DÖRRJÄVELN!
- OM MAN INTE KAN KÖRA UT FRÅN EN PARKERING SÅ SKA MAN INTE HA KÖRKORT, kläcker kärringen ur sig.
- Om din gubbe inte kan parkera 2 dm längre ifrån min bil trots att det finns plats hela längan så kanske det är han som inte ska ha ett körkort.
- BARA ÅK!
*här snappade det i skallen. Tur inga barn var med jag som försöker lära dom att värna om äldre människor*
- STÄNG DÖRRJÄVLEN KÄRRING!!
- ÅÅÅÅÅÅK!!


*vid det här laget skiter jag fullständigt i om jag pajar deras bil*

Får krypa fram och svänga liiiite till höger, backa och göra samma sak om och om igen för att komma längre från deras bil för att sedan kunna komma runt deras front och köra ut. Som om inte det vore nog så för varje cm jag kommer längre från deras bil så öppnar kärringen dörren ännu mera så mina tappra försök att skapa utrymme är lönlöst. Till slut åker jag bara med hopp om att inte skrapa deras bil och bli ännu mera fattig. Då slänger tanten upp dörren och jag hör  kärringen säga.

- Ja du såna där borde verkligen inte släppas lösa över huvudtaget och hur lyckas dom få körkort!!

När jag då slår på tvärniten med tanten så gott som bakom min bil, trycker ner kopplingen och stampar gasen i botten, sitter en liten stund och bara njuter av att lyssna på vrålet från den trasiga ljudämparen och kärringen som gapar hysteriskt så inser jag hur små saker som en trasig ljudämpare kan göra en människa så lycklig bara det är vid rätt tillfälle.

Och det var precis rätt tillfälle. Sen åker jag vidare med ett leende på läpparna och känner mig riktigt stolt över min risiga gamla silverpil.

Ska nog gå ut och ge henne lite olja så hon pallar med ett tag till.Ps: Glöm inte att jag är med i finalen om månadens blogg hos MansonDust. Titta in henne och lägg en röst.
http://mansondusts.blogg.se/2009/september/veckans-blogg-finalisterna.html

IDOL 2009.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Tittar på IDOL och inser att det är något som saknas.

Vart är alla som grinar, skäller, skriker och inte kan ta ett nej. Det saknas, har dom tappat stinget eller.
Jag kanske är en hemsk människa men jag behöver få se sånt nu.

Jag saknar människor som IDOL - Anna med telefonsignalen.

Bm-besök.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Har varit hos barnmorskan idag. Den lilla växer som hon ska och ligger fixerad och startklar.
Eftersom det fortfarande inte kommit något remissvar från Spec-mödravården tyckte hon att jag skulle ringa in och ifrågasätta när jag kom hem. Det gjorde jag och jäklars vad ledsen jag blev "blir inte ens arg längre bara jätte ledsen"

- Men du var på förlossningen i Söndags och då ansåg vi att du inte behövde träffa någon mer läkare där av inget svar.
- Men jag åkte ju in på grund av värkar, orsaken till remissen diskuterades ju inte ens.
- Nä men så står det här att undersökning är gjord.
- Ja en vanlig ja, på hur öppen jag var och om det var dags. Ingen undersökning grundad på remissen och dess orsak. Men där i mot sa dom att remissen var motagen och att jag snart skulle få svar innan jag åkte hem. I remissen står det att Bm förespråkar en igångsättning och om det inte är möjligt att undersöka vad man kan göra för att underlätta tiden som är kvar.
- Ja precis.
- Ja och det diskuterades inte med någon läkare när jag var där, man konstaterade bara att värkarna inte gjorde någon verkan och jag åkte hem.
- Ja....
- Ja så tycker ni då att man ska bortse från remissen när problemet kvarstår och ingen sån undersökning har gjorts.
- Nej, men även om du får en tid så kanske du inte blir igångsatt i alla fall.
- Nä och det är inget jag gärna vill göra heller har påstått men jag kanske kan få hjälp på annat sätt tills det sätter igång av sig själv!!! Är det inte det ni är till för, åtminstone var det därför remissen skickades till er. Inte för att ni bara skulle skita i den
*här sprutar tårarna*
- Måndag kl: 15.00 passar det dig.
- Kanon.Dom hade ju kunnat skriva till min Barnmorska då att dom inte tyckte det var nödvändigt osv så vi visste om det och kunde ifrågasätta eftersom någon tydligen missuppfattat varför jag skulle dit. Nä då skiter man bara i att skicka något svar! Det var ju rart.

Nu ska jag strunta i dom och äta jätte god lasange som Kristin med igår. En hel matkasse med färdig och skuren lasange att bara ställa i micron. Underbara människa! Tack så mycket, puss på dig!

29 år och gammal kärring.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jag, Fille och Ossy var i köket och pratade.
Jag plockade lite på bänken när jag såg hur deppig Ossy såg ut. Det låg en hundmatskula på bänken:

- Men vad du ser ledsen ut Ossy *ger han matkulan, har nog lite dåligt samvete för våran brottningsmatch vid kloklippningen idag*
- Men så där kan du ju inte göra, utbrister Fille.
- Men....
- Det är precis så där gamla kärringar gör med sina hundar.
- Men vad?....
- "Men åååååh så ledsen du ser ut, här får du en godis
*Fille fjantar till rösten*"
- Så gjorde jag inte alls!
- Jo precis så gjorde du!
- Nej!
- Det är därför han är så fet!
- Vadå för att han fick en extra matkula på de 2 veckor han har varit här.
- Gammal kärring!
- Vad vill du ha sagt med det?
- Att du är som en gammal kärring!
- NEJ!
- JO!


Naturligtvis kommer J lägligt och hör allting.
- 1-0 till Filip.
- HÅLL KÄFTEN!

*hånskratt från samtliga utom mig* Jag är INTE som en gammal kärring!!

Avslöjad!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Zack brukar lägga sina blyertspennor och suddgummin i fruktskålen för att veta vart dom är. Av någon knepig anledning försvinner dom spårlöst men det brukar finnas små penn-flisor lite var stanns.

Idag kom jag på tjuven.... ARTUR!!

Han stod på köksbordet letandes efter pennor och diverse i fruktskålen. Misstänkte att det var han men hade inte belägg för det.

Jäkla tjuvhund, han stjäl det mesta han kommer åt. Hade man varit kriminell hade man kunnat utnyttja det, men foglig som jag är så åkte han bara ner från bordet fortare än f*n.

Viktoria.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Lilla Viktoria 2 år är här med mamma Elin, den ungen är ju bara för go.

- Mamma är kissnödig.
- Säg till mamma att gå och kissa då!
- Mamma orkar inte.
- Nähä då får hon kissa i byxan då.
- In your face!!
- Ha ha... VA!!
- In my ass.
- Öh aha
*asgarv*

Nu kom Filip hem och hälsar på Viktoria:

- Hej!
- Tjeeeeeena my ass!

*Filles min var oslagbar*

Lite kammning.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
J och jag lade Kita på rygg på golvet och kammade ut all ull. Märkte att hela hunden verkar vara ullig, kul men nu är magen gjord i alla fall. Jag får lixom dela upp det om det ska gå. Kom fram till att det varit lika efter de andra löpen oxå så det hör väl ihop.

Passade på att kamma och frisera Artur oxå. Han har blivit sååå duktig på att vara still när man håller på..... Eller oxå kanske han är rädd att jag ska klippa till honom igen ha ha. Snygg blev han i alla fall!

J är aggresiv

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Ni vet den där J som var med som ombud igår när Hon den där var i tingsrätten.

Jag ringde ju och pratade lite om hennes andra skulder och det löste sig ju ganska bra trotsallt.
Räntan låstes och det går inte iväg fler krav till kronofogden.
Härom dagen fick hon ett annat krav från Alfa-kassan om obetalda avgifter.
Detta retade upp J ganska så rejält.

Samma Alfakassa vägrade betala ut 2 månaders stämpling till Henne förra året.
Först kom kassa kortet tillbaka för det var fel ifyllt.
Vi fyllde i det då som vi trodde det skulle vara, sen hörde vi inget mera.
När Hon den där ringde efter någon månad och undrade varför det inte kom några pengar fick hon tillsvar att kassa kortet var fel i fyllt och det gått för långtid så hon skulle inte få några pengar.

Hon var sjukskriven 25% så vi blev utan 2 månaders 75% ersättning.
Det är väldigt mycket pengar som vi aldrig fick.
Då undrar man ju helt enkelt varför ringer man då inte upp som handläggare om det är något fel.
När det dessutom tydligen blir fel 2 gånger kanske man kan tänka sig att lösa det över telefonen.

Nä så jobbar inte Alfakassan.
Då väntar man tills det gått så långtid så det blir avskrivet.

Så nu rann det över på J när dom dessutom har mage att skicka ut krav som uppkommit pga att dom själva inte skött sitt åtagande som A-kassa. Kan lova er att J ska ringa och bråka en hel del med dom.
Så nu är mina funderingar vad man har för rättigheter när man är med i A-kassan.
För man borde helt klart kunna gå vidare med det här.

Kan säga att dom har skaffat sig en riktig ovän i J och då brukar jag kunna ringa o härja en hel del.
Så jag säger grattis till Alfa-kassan.
Sen om vi måste betala kravet är en annan sak men det ska röras runt ordentligt i grytan.
Men det ska sparkas på dom som redan ligger ner.

Gravid och dräktig....

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Skulle ta det lugnt i dag men har inte fått göra annat än att bråka känns det som. Tjata, tjata, tjata men möts av en otrolig nonchalans. Tack så mycket för det säger jag bara.

Utvecklingsamtal här hemma och ville städa undan vilket behövdes ändå, så jag bad om hjälp med detta eftersom det är väldigt svårt just nu med vissa moment. Det var inte mycket som skulle tas men åtminstone att man plockar undan sina egna grejer osv så jag inte behövder det. Så känslomässigt störd jag är just nu så blir jag ju inte ens arg, bara skit ledsen.

Ja ja.....

Tog mig en mys stund med Kita och upptäckte att hon var helt igen tovad på magen. Det var inte alls länge sedan jag kammade henne. Undrar om det kan vara vädret eller att hon springer i fuktiga gräset hela tiden. Men det såg ut som mycket löst ull.......... Hon har nyss löpt det är nog därför slog det mig nu!

Får ta en kam och bad stund i morgon. På Torsdag ska Asta på ultralud för att se om det är ågra bebisar där inne. Eva-Lena kommer på eftermiddagen och hämtar upp henne. Ska bli kul och höra sen vad dom sa för jag är såååå nyfiken. Är det bebisar där så blir hon beräknad lite efter mig. Jag får kalva på BB och hon hos Eva-Lena. Det är faktiskt lite kul tycker jag att jag och hunden är gravida samtidigt :-)

Nä nu ska jag ta något att äta för det har varit dåligt med matintaget idag!

Dagens tips!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Om man inte vill hjälpa till med dammsugningen finns det ett tips att ta till har jag lärt mig idag:

Man tar helt enkelt och suger in massa skumgummi i dammsugaren när alla är borta. Sen skickar man ett sms och talar om att dammsugaren är trasig, går ut och håller sig borta.

Lätt och smidigt men tyvärr inte hållbart vidare länge!

Vilken dag!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Nattis <--- länk "skällde" över min tystnad idag så jag får väl yttra mig ;-)

Vaknade tidigt trots möjlighet till sovmorgon och insåg att jag inte kunde ligga ner längre fast jag skulle behöva massor med sömn.

Förmiddagen gick bra tills jag blev tvungen att börja stressa. Skulle in till tingsrätten ang de där skulderna som jag skrev om för länge sedan. Hade lagt upp planeringen perfekt för att i lugn och ro kunna fixa allt! Då stack Artur. Fick springa som en idiot för att få in honom igen och där rök ryggen, bäckenet och allt som bär magen. Bara att försöka komma in i bilen för att ta sig iväg.

Väl inne på förhandlingen inser både jag och J att vi blivit riktigt blåsta av denna delgivningsman och hans goda råd och vilja att hjälpa till. Jag sa som det var till rätten att "jag är här för att jag blivit tillsagd att jag skulle göra så här för att andra parter gjort fel. men är allt i sin ordning ser jag ingen anledning att argumentera". Informationen jag fått var så felaktig som det bara gick att bli och jag kände mig som en blåst hönshjärna. Tack och lov så var det bra människor inblandade och jag var tydligen INTE den första som råkat ut för den här formen av "goda råd" och tingsrätten och den andra parten försäkrade att det har skett en markant ökning på såna här fall och att det nu gick upp för dom varför och dom skulle gå till botten med det. Tur jag kunde hjälpa till med den informationen i alla fall.

Inkasso-killen bad oss att höra av oss efteråt "han var med på telefon" han var verkligen kanon bra att ha att göra med. J ringde upp honom när det fanns tillfälle för jag pallade verkligen inte efter det kallbadet. Tror han tyckte lite synd om mig som hade fått sitta där och skämmas pga att jag litat på skitsnack. Fick en rimlig avbetalningsplan och han låste alla räntor, egentligen skulle jag fått stå för rättegångskostnaderna men det behövde jag inte heller. Han drar även tillbaka de andra målen och fixar in det i betalningsplanen och de kostnaderna behöver jag heller inte stå för. Så jäkla snällt.

Sen tog jag och J en lugn promenad på stan, promenad och promenad snarare ett sakta vankande. Vi hade presentkort på DUKA på 500kr så vi tänkte införskaffa några gratängformar eftersom vi inte har någon, den sista gick sönder. Efter ett jävla letande så fck vi reda på att hela DUKA kedjan gått i konkurs och att presentkortet är obrukbart trots att det är 9 år kvar på dess giltighet. Får kolla på kortet om det finns något nummer man kan ringa för om någon köper ett kort för 500 ska det väl oxå kunna utnyttjas på något vis.

När vi kom tillbaka till bilen var jag så slut och hade så ont så det inte gick att gå mera.

Sitter med en hiskelig "mensvärk" och funderar på att det har kommit någon nerv ikläm för benen vill vika sig när jag försöker resa mig upp. Trött är jag så ögonen står i kors och i morgon har jag avbokat alla måsten för det blir vila som gäller. J vet jag inte vill åka till jobbet när det är så här, men varken jag eller han mår bättre av att han är hemma och bevakar mig, då skulle jag bli tokig. Men det är himla rart av honom tycker jag och det känns himla skönt att ha en sådan man vid sin sida. Det är jag så tacksam över!

Nä nu blir det två alvedon och sängen!

Lugnat sig!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Framåt 3 i natt började det lugna ner sig och jag lyckades att somna en stund. Så nu kan det hålla sig lugnt tills det är färdigt tycker jag. Där i mot känner jag mig som en stampad och mosad potatis. Öm överallt.

Idag ska jag sysselsätta mig så jag har annat än det onda att tänka på! Ska in till stan en sväng och städa lite. Men nu blir det morgon kaffe!

Smärtsamt och svinhysteri!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Har gått med 3 minuter mellan värkarna hela dagen. Till sist ringde jag in och dom bad oss komma för en kontroll. Var väl öppen en del och dom tror att det är på G men det har inte öppnat sig tillräckligt för mängden värkar.

Dom sa att jag fick välja mellan att vara kvar och se vad som hände eller åka hem. Jag anser att jag lika gärna kan gå hemma och ha ont som att gå där om det i alla fall inte går framåt. Har fortfarande lika tätt mellan värkarna så det verkar inte klinga av heller. Få se om det lugnar ner sig när jag försöker sova. Hellre att det lugnar ner sig än är så här utan resultat.

Dom verkar i alla fall vara hysteriskt rädda för svin-sjukan där inne för attans vad handsprit det var överallt. Det står ju alltid lite flaskor här och var inom vården men nu hade de verkligen inte sparat på spritflaskorna. Bara på rummet fanns 2 pumpflaskor, 2 mindre gelflaskor och 1 spritautomat som sprutar ner dig när du sätter näven under. Dessutom info lappar lite var stanns hur man bäst skyddar sig mot sjukan och restriktioner för besökare och patienter. Det var nästan så man blev lite hypokondrisk där inne och vågade knappt hosta till eller snörvla sig med risk för att bli utslängd.

Nä nu ska jag drick upp mitt te och försöka vila lite....

Nä jag kan verkligen inte sova. De

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
-75f695b8cdabfc1075b54215eaca1cc.png

Kolla varifrån!

Nä jag kan verkligen inte sova. Det spelar ingen roll hur jag ligger, det gör bara ont och trycker. Att vända sig i sängen är dessutom ett väldigt projekt med denna magen. J brukar håna mig och säga att magen slår honom i ryggen som en kanonkula när jag vänder mig om, lite så känns det med. Men idag när han retade mig för det så informerade jag han snällt om att han inte blir blöt på ryggen av svett när jag håller om honom under natten utan att det är tuttarna som läcker. Då va det inte lika kul längre. Han är så känslig ;)

Han är rund under fötterna!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Åkte iväg en sväng! Vi skulle bara hämta ved hos J:s föräldrar men blev kvar där när J och Fille lastat färdigt. Åt lite kvällsmat, pratade och tittade på tv.

J drack vin....... Mycket vin. Vi kan säga att han är lite rund under fötterna och jag befarar en karatefylla. Det var ett år sedan han va riktigt drucken sist och det är hans födelsedag så det kan jag ta.

På vägen hem gjorde jag mina tappra försök att bli av med honom "tycker ju att fulla människor är extremt jobbiga dessutom är det väl ända gångerna han törs vara stursk ha ha". Körde ner till Cedars och tänkte lämna över honom till Kaj "vakten" men där var det ju bäcksvart. Då hotade jag i stället med att köra hem honom till Elin och släppa av honom där men J upplyste mig snabbt om att hon var bortrest så det var kört! *suck*
 
Där i mot börjar jag bli lite orolig för han låste in sig på toaletten för nästan en timma sedan och har varit knäpptyst där sen dess. Funderar på om man kanske ska ta och bryta upp dörren eller vad man ska göra. Han kan ju få lite lätt ont i ryggen om han ska sova där inne i natt.

................................................................... 3 minuter senare.

Jag jag fick minsann skruva mig in genom dörren. Innan ropade jag lite försiktigt och omtänksamt.

- Sover du?
- Nej!
- Skiter du?
- Nej!
- Nähä..... Hur mår du då?
- Bra!
- Spyr du?
- Nej!
- Lås upp då!
- Nej!
- Jo nu!
- Nähä!
- Du har varit där i en timme jag blir orolig, öppna nu!
- Har varit här i 5 minuter max.
- Öh näääää.
- Öppna nu!
- NEJ!
- Då öppnar jag!
- *
suck
* Ja gör det då.....

Tog mig in genom dörren "tack och lov för gamla hederliga lås". Visst där inne står han på alla 4:a framför toastolen och är allmänt jätte sjuk stackaren. Så nu sitter jag här och undrar hur jag ska få honom från toaletten till sängen, det kommer inte bli lätt. Jag tror jag tar och städar köket med ens jag funderar ut någon lösning på problemet.

Att dom bara vågar!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jag tror minsann både J och fille varit och smyg-druckit öl eller något så stöddiga som dom är.
Nu är det riktigt mobba Sandra från dom båda två. Dom hånar mig för mina euforiska upplevelser av udda dofter. Vi har flera flaskor med handsprit här hemma och det luktar ju helt himelsk, spritar mina händer hela tiden för det luktar så gott.

När jag var å vårdcentralen med fille idag fick jag tag på en sån flaska och började sprita händerna, luktade, hostade, spritade igen, luktade igen och fortsatte hosta. Det blir jag nu mäktigt mobbad för nu av Fille.

När jag har varit ute med bilen parkerar jag i skuggan vid syrenbusken här på gården. Innan jag kliver ur bilen blir jag alltid sittandes där med dörren öppen. Den är så svalt och skönt, dessutom kommer aldrig solen åt där så det lukrat alltid nyslaget/fuktigt gräs "jätte gott". Där kan jag sitta hur länge som hellst och vägra kliva ur bilen. Grejen är det ann komposten står 2 meter ifrån mig när jag sitter där.

Idag började mobbingen ang detta. Jag förklarade hur det var med skuggan och lukten:

Jag: - Men det luktar så där gott av nyklippt gräs, svalt och skönt och tyst.
J: - Det är komposten som luktar.
Jag: - Det är det fan heller.
Fille: - Jo det är det visst.
Jag: - NEJ, det luktar nyklippt gräs!!
J: - Det luktar som komposthinken under diskbänken!
Jag: NÄÄÄÄÄ!!!
Fille: - Hur normalt är det att sitta och sniffa vid en kompost då!
Jag: - DET LUKTAR GRÄS!!
J: - Det luktar kompost och hundbajs där!
Jag: - Det gör det inte alls!
Fille: - Jo det gör det, gå ner och sätt dig vid komposten i stället!
Jag: - Gå ner och lukta då får du känna.
Fille: - Nä *urk* och där sitter du vid en kompost och luktar och vägrar gå in *blä*


Skit taskiga är dom. Det värsta är ju att jag inte riktigt kan lite på mitt eget luktsinne nu så möjligheten finns att dom har rätt. Därför tänker jag dra ner Fille till min avslappningshörna i morgon och tvinga han att sitta i bilen och njuta och han får inte gå där i från innan han erkänner att det luktar nyklippt gräs.

Var dom tvugna att förstöra det där njutningsfulla för mig. Jag får väl ta med mig handspriten och sätta mig i bilen då!

Jag och bilen = SANT.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
- Får jag låna firmabilen?
- Ja men fan ta dig om du kör in i någon grind, kör på något, kollar på män i uniform när du kör eller kör som en galning över fartguppen.
- Självklart inte hjärtat, ska vara sååååååå försiktig!
- Då är det sista gången du får låna den!
- Det sa du sist med, och gången innan, och gången innan det
*host*


"Han är inte direkt svårövertalad trots att det är just denna bil som jag utsatt för allt sånt här. Sist höll jag på att köra in i en bil för jag vred så på huvudet åt dessa uniformerade män och den har fortfarande en mycket fin buckla sen jag fastnade i grinden. Jag förstår inte att han ens törs låna ut den till mig, eller han kanske inte vågar neka mig"

Panik......

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Insåg just att det kommer för mig okända människor ikväll som ska fotas!

Måste städa, åtminstone plocka undan och dammsuga. Hundarna har dragit in fruktansvärt mycket sand och skit sista dagarna men jag har dragit på det. Hur ska jag få in det i planeringen då?

Filip känner sig dumpad...... av Ossy.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
- Han har faktiskt bott med mig i hela sitt liv och han skiter fullständigt i mig!
- Ja...
- Här hade han bara varit i några timmar innan det bara var DU som gällde!
- Ja....
- Han lyssnar inte alls på mig!!
- Nej......

Han vägrar följa med Filip ut och kissa. För att han ska gå ut måste jag gå ut på altanen för annars gömmer ha sig bakom mina ben. Fille hade till och med mutat han med äppelskrutt men inte ens det hjälpte, när han hade ätit färdigt gick han och la sig hos mig igen.

Han vägrar följa med Fille upp trots att han får sova i Filles säng. Nä då gömmer han sig bakom mig och lägger huvudet på sne och stirrar bedjande med sina stora ögon in i mina. Filip fick locka upp honom med ett mini-ben. Sen vet jag att jag kommer höra honom pipa utanför min sovrumsdörr när dom kommer ner i morgon.

Filip känner sig dumpad.
Jag känner mig mer älskad än någonsin. Skön känsla är det med tanke på att alla andra hundar här hemma verkar ha dumpat mig för J. Jag tror dom stör sig på min stora mage och mina knepiga hormoner.

Tack Zacks skola.........

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Zack kom hem från skolan och hade ett informationspapper om löss med sig hem.

"Hej och välkomna till ett nytt skolår. Så här i början på året när alla samlas igen så är det ju vanligt... bla, bla, bla. Därför ber vi er kolla era barns hår.... bla, bla, bla... osv"

Jag läste det som jag gör varje år, kollar igenom ungarnas hår och konstaterar att det är lugnt än så länge. När jag sen gjort den proceduren så börjar det klia och krypa överallt. Det kliar och kryper så jag blir tokig och inte bara i håret över ansiktet, axlar ja hela skiten. Så där håller det alltid på tills någon kollat och sagt att det inte finns någonting där, då slutar det klia.

J är ute på gården och håller på så jag får banne mig fortsätta klia tills han är klar och kan titta efter.

Varje år är det samma sak.... Kan dom inte sluta skicka hem såna där lappar. Efter alla år på dagis, lekis, skola osv så vet man ju det där.......

Jag blir ju kli-sjuk varje gång och tror jag har hela huvudet fullt med löss som säkerligen oxå är resistenta och kommer leva där resten av mitt liv. Har aldrig haft löss, kanske därför denna noja....

I övriga upplysnings-rutan på de här lapparna man får hem där man ska fylla i all info, telefon, adress osv ska jag börja skriva. " Information om löss undanbedes då det skapar en mental ohälsa hos barnets mor"


Sprungit igen....

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Den där Artur vet jag inte vad jag ska göra med faktiskt! Nu har han åter igen tagit sig ut någonstanns och jag kom på honom när han sprang efter någon som skulle till grannen och skällde. Fick springa som en galning för att få tag i fanskapet. Kita och Asta blir helt knäckta när han går ut, dom tror väl han ska förvinna eller nåt.

Ja ja...

Haft samtal med barnmorskan idag. Hon ville skicka in en remiss tilll spec-mödravården eftersom jag har så ont och inte kan sova. Vad dom ska göra där vet jag inte eftersom jag har de smärtstillande som de rekomenderar men inte hjälper. Troligtvis blir det väl en igångsättning denna gången med. Får se vad dom säger där inne, det tar ju ett tag innan man kommer dit ändå. Bm var lite små orolig om jag över huvudtaget ska klara av en förlossning om jag går så här i 3 veckor till och ännu värre om jag går över tiden.
Jag förstår hennes oro för jag känner själv hur slut jag är redan nu och 3 veckor till så här hur ska man då vara "fy". Går in i vecka 37 i morgon och då klassas det som normalt att föda säger dom som vet. Men allt beror ju på hur länge man får vänta på att komma in dit och sen vad dom säger där.

I helgen är vi i alla fall barnlediga och jag tänker vila hela helgen och inte göra några måsten förutom lite pyssel med hundar osv.

Nä nu ska jag titta på Scooby doo med Leo.

Är du husmor eller riktig kvinna?

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:

Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.


Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.


Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:

Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.


Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto
: Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.


Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.


Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:

På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.


Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.


Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????

Sjukling eller inte!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Lilla Leo var inte alls pigg när han vaknade i morse. Han hade feber och var allmänt hängig så han fick vara hemma. Men efter lite alvedon är han piggare än någonsin och far runt här som en tetting.

Så nu får vi försöka hitta på någonting stimulerande innan den lilla killen kryper ur byxorna.

Det börjar dra ihop sig mot lunch oxå, kurrar lite i magen minsann. Ska gå ut och rota i frysen.

Jag bryr mig inte......

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Just nu skiter jag fullständigt i om den 1:a tappat bort sin skåpnyckel för 111:e gången på på de få veckorna skolan har varat. Jag bryr mig inte om vart den 2:a förlagt sina fotbollstrumpor. Jag bryr mig defenitivt inte i vart den 3:e lagt sin bruksanvisning till sin leksak och att den 4: tror att han är lika stor som de övriga barnen och inte förstår att man inte får ut något av att tjata bryr jag heller mig inte om.

Jag har inte tålamod att se på när 3 stycken fjantar runt i köket så det blir kaffesump på hela golvet, kastar då ut dom och gör det själv. Jag har inte heller tålamod med människor som hanterar saker på sandlådenivå, inte riktigt läge för det just nu "kasta sand och jag lovar att du får ett helt jävla berg kastat tillbaka, inte så moget kanske men jag är fan inte mogen just nu"

Just nu bryr jag mig om att jag har hemska förvärkar och vet att jag inte kommer få sova i natt heller. Jag bryr mig om att det inte lär bli något morgonkaffe för mig eftersom det inte finns mjölk hemma och det lilla kaffet som finns lämnar jag hellre över till J som behöver det bättre. Jag bryr mig om att ciggen lär vara slut innan klockan 10 " ja hemska människa som röker när hon är gravid, ring soc och klaga då för fan 0582-685304 än nummret".
Jag bryr mig om att jag troligtvis kommer få bensinstopp på vägen från dagis på morgonen och att det blir att äta köttbullar för jag vet inte vilken dag i ordningen i rad eftersom alt annat hemma kräver en jätte insatts för mig att laga till vilket inte går nu. Jag bryr mig jätte mycket om att ens misstag drabbar väldigt många familjer ekonomiskt efter en semester, denna någon har jag lust att bara klappa till just nu.

Detta bryr jag mig om just nu... Jävligt egoistiskt eller hur!! Hemska människa!

Snälla kan någon bara öppna käften och säga något spydigt så denna trötta hormonstinna kvinna kan dela ut en höger och gå och lägga sig lugn och harmonisk.

Jag bryr mig oxå om att Filip kommer och säger tack av egentligen ingen anledning, sånt värmer.

Trött, tröttare, tröttast...

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Någon har kört över mig med en ångvält idag. Hela dagen har jag varit så där trött som man är om man inte fått sova på en väldans massa dygn. Ögonen styr inte och somnade sittandes i soffan nyss. Ändå somnade jag på soffan i förmiddags och snarkade i 2 timmar men det håller ändå i sig.

Var förbi Marie idag och de andra tjejorna. Blev bjuden på helt underbar regnbåge, potatis och sås. Så gott så det riktigt var en orgasmupplevelse för smaklökarna.

Marina har dock ställt krav på mig att varje kväll ska hon ha riktigt långa inlägg att läsa med bara en massa tok. Jo jag tackar jag, jag är väl inte Terry heller. Jag tror inte hon inser hur mycket jag måste utsätta min man för då om jag ska få till sånt varje dag. Men jag kan ju roa henne med att berätta att min tå är blå och krokig efter att jag sprungit in i en säng idag när jag skulle hoppa på Sandra som låg och sov. Ja ont gjorde det men det var så kul att äntligen få hoppa på någon att jag glömde bort hur ont det gjorde. Det känns desto mer nu men det är det värt för det där med att hoppa på folk som sover är helt klart underskattat.

J är och jobbar. Fick en liten skymt av honom vid 17.00 när han var hemma och vände innan han försvann igen. Är så förbannat trött på att behöva ha honom borta och jobba hela tiden och jag vet att han är lika less han på det om inte mer, men det är ju ett måste just nu om saker och ting ska gå runt så det är bara att acceptera tyvärr. Men det hade ju varit skönt med lite mer tid tillsammans än bara när vi sover.
Hade väl en liten förhoppning om att kunna handla innan kvällen så det fanns något annat än köttbullar att ha på mackan. Det finns lite stekta kantareller kvar som man kan lägga på oxå. De sista dagarna har jag ätit kantareller så det står mig upp i halsen. Tur det är ett helt år kvar tills nästa gång de går att plocka så man hinner bli sugen igen :-)

Nä nu ska jag sätta barnen i arbete att göra i ordning kvällsmat så vi får gå och sova någon gång!

Hångel-polisen.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Filip har varit hos doktorn idag och fått pencilin "stavning?" mot sin onda hals. Jag skojade lite med Fille och sa att nu blir det inget hångel på 10 dagar tills kuren är klar och detta hörde givetvis Leo.

För några minuter sedan kommer Leo ner från övervåningen helt vansinnig.

- Filip gör inte som jag säger!
- Nähä vad gör han då?
- HAN HÅNGLAR!!
- Jaha.
- Men det får han inte för han har ont i halsen men han lyssnar inte på mig fast jag säger jätte argt!
- Nä det är inte lätt att vara polis hörru du.
- JAG ÄR INGEN POLIS!! MAN FÅR INTE HÅNGLA NÄR MAN ÄR SJUK I HALSEN!!
- Jo men hon är redan sjuk i halsen så det är ingen fara..
- Hmm.....


*sen sprang han upp igen antagligen för att säga att jag sagt att han har rätt*

Dagens tips!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Fäst inte blicken och dregla över män i uniform när ni kör bil!
Det lägger en väldigt stor grund för att det ska kunna ske en olycka!

Se på vägen, ingen annan stanns. BARA PÅ VÄGEN!
Hur lockande det än är.

Måste man absolut titta så stanna bilen, kliv ut och ställ dig nära och njut.
Då gör du det åtminstone i säkerhet!

Han kan bli arg = kors i taket!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
J skulle iväg och jobba idag och lagt sina grejer på ett mycket väl utstuderat ställe så han verkligen skulle veta vart dom fanns. Efter ett par timmars letande så började det faktiskt koka över i skallen på han
"har aldrig hänt. Eller jo men då har jag oftast blivit ännu argare och han vikt sig som en undergiven hund i maktkamp".

Men nu jädrans var han arg och smällde i dörrar, svor och höll låda.

- Bara så du vet så kommer jag snart börja kasta saker!
- Men med tanke på vad du säger till mig när jag gör det så känns det som att du gör bort dig om du börjar kasta saker.
- Jo men jag har en bra anledning till att kasta grejer nu, det har aldrig du!
- JAG HAR MINSANN ALLTID BRA ANLEDNINGAR TILL ATT KASTA GREJER OCH HAR JAG INTE DET SÅ SKAPAR JAG EN VÄLIGT BRA ANDLEDNING!!! SÅ DET SÅ!
- Hm..... Jo jo.


*Sen åkte jag från gården då jag kände att åskan höll på att slå ner i förådet och att jag är för hormonstinn för att kunna vara lugn i en sån situation. Men när jag kom hem var J glad igen för då hade han hittat sitt super, duper, jätte bra gömställe*


Fismans vänner & arg unge!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Fick ge mig iväg och hämta filip för det körde ihop sig med hans planering av hemfärd. Det var en mycket arg unge jag hämtade. Eller han var inte arg till en början men när han skulle återge dagen så bara bubblade ilskan upp.

Tydligen hade han gått fram och tillbaka utanför ICA och väntat på någon vän när en gubbe hade börjat gapa och skrika åt Filip att gå där i från. Ju mer han berättade ungen ju argare blev han. Gubben hade tydligen anklagat honom för att springa runt och sparka på ankorna "filip hade gått på cykelbanan och inte varit i närheten av ankorna" Till slut hade gubben börjat hytta med näven och frågat om Fille visste vad en knytnäve var för något. Då hade det tydligen bränt till i skallen på Fille och det där tempramentet vi har i släkten kommit fram. Han hade dragit en lång haranger med ord som jag aldrig hört komma ur ungens mun och då hade gubben lämnat han i fred.
En civilpolis hade kommit fram och pratat med Fille och hans kompisar och sagt att om de ser gubben igen och han gör nåt liknande skulle de gå upp till station och göra en anmälan. Han hade tydligen varit riktigt hotfull gubb-fan.

Sen lugnade han ner sig och vi åkte och pantade flera säckar med pant. Ryckte åt mig några paket med "fismans vänner" för vinsten och åkte hemåt. Slet upp ett paket innan jag hunnit starta bilen och började knapra, har inte ätit några sen igår KATASTROF ju! Efter 5 minuter hade jag tryckt i mig halva paketet med ens Fille fortfarande sög på sin första. Han började fråga mig massa saker:

- Prata inte med mig!
- Varför?
- Jag kan inte svara!
*slörp*
- Nähä och varför inte det nu då?
- Det shcviiider i munnen
*sörplande ljud*
*Fille tittar i påsen*
- HAR DU TRYCKT I DIG NÄSTAN HELA PAKETET SEN VI ÅKTE FRÅN AFFÄREN!?!?!?!?!!!
- Mmmmm.
- Det svider i min mun och jag har tagit EN!
- Mmmm
*slörp*
- Skyll dig själv!
- Prata inte med mig! *slörp*


Till mitt försvar av fisherman friend´s missbruk så kan jag ju säga att det är det ändå som håller min mage i något så när form...... Sen är det för jävla gott även om det svider.

Lugn förmiddag!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

När de stora barnen avlägnat sig för skolgång kröp jag ner bredvid Leo som låg och snarkade i min säng. Strax efter 10 var det en liten pojke som klappade försiktigt på sin mamma och viskade.

- Mamma jag smög upp och försökte sätta på barnkanalen men det går inte.
- Jag kommer vännen.
- Jag smög så du inte skulle vakna men nu behöver jag hjälp.


Det är mammas gullunge det.

Fick på mig morgonrocken, satte på tv:n och gick för att släppa ut hundarna när jag såg en bil komma in på gården. Min hjärna kopplade inte vems bilen var "skyller på nyvakenhet".

Det var Kristin som kom. Hon hade med sig en stor solros, en tårtbit, och chokladbollar "underbara människa"
- Här får du för att du är du! Tårtan smakar inte lacknafta, gammal källare, mögel eller T-röd men hoppas det smakar ändå, färgerna stämmer i alla fall.

Gud så rart. Det värmde verkligen och kommer absolut göra dagen lite lättare. Hon stannade en stund och pratade lite, skönt med lite vettigt och vuxet sällskap efter en kaosartad helg. "Inget illa ment J"

Tack Kristin och hit får man komma oanmäld :-)

Nu ska jag och Leo lägga oss och titta på Pippi på dom 7 haven som går på Tv4-film.Depp!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Är verkligen jätte deppig idag!

Har jätte ont i hela kroppen och det trycker och smärtar både här och där.
Skulle hellst av allt bara vilja sätta mig i ett hörn och tjuta som en liten unge.

Önskar den lilla kunde komma ut snart så åtminstone den biten av smärta försvinner men lär få vänta några veckor till.

Artur är billig!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Nu har han hittat en ny glipa i staketet den lilla råttan. Det behövs ju så lite för att han ska ta sig ut. Bara han får ut skallen så följer ju resten av kroppen med.
Fick åter igen jaga han runt halva byn och denna gången nyvaken i morgonrocken.
Just nu känns det som jag vill låta han dödens dö... Det där gör han enbart för att jävlas!

Det blir för ungarna att gå på håljakt runt staketet i eftermiddag.

Farliga djur.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Det ligger en liten utslagen 4-åring i min säng.
Han har haft mycket mardrömmar i natt. Vaknade vid 04.30 av att han ropade i babymonitorn och kom ner. Sen har han puttat på mig en gång i kvarten och frågat och inte dinosaurier "stavning?" och div andra konstiga djur är farliga. Han har krypt tätt tätt intill och lite ynkligt pipit:

- Håll om mig mamma.

Då är det bara att hålla om, pussa lite på pannan och förklara att det inte finns några läskiga djur. Så har han somnat om för att en kvart senare vaknat och frågat om något annat är farligt.

Lilla gossen, förstår om han är trött nu.

Leo och spargrisen.....

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Av någon konstig orsak "tror orsaken börjar på F" så har Leo börjat sticka spargrisen under näsan på varje människa som kommer.

- Angelica.... Har du några pengar till min spargris?!
- Öhhh nä....
- Men min Pappa säger att alla som kommer hit ska jag be om pengar till min gris.
- Men jag har inga pengar!
- Jo....

"Jag tror han får gå på den lite äldre generationen om han vill ha några kulor i grisen, inte ungarnas kompisar"

Så var beredd Morsan när du kommer i morgon. Se till att ha några småmynt i fickan ha ha.

Trött och grinig.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Är så trött så ögonen står i kors.

Har ägnat dagen åt att diskutera livligt. Och det blir knappast bättre av att någon ung-***** skurit ut ett stort hål i golvmattan i trappan till övervåningen. Hur kan man ens komma på en sån idiotisk ide, ingen av dom erkänner heller och det finns inte så många att välja på. Och själv kan jag räkna ut med mitt stora arsle vem det är. Ska man laga detta lär man byta ut hela mattan och det kostar multum.

-------------------------> Het diskussion pågår.


Så efter att ha hotat med companistraff där 2 personer blev hysteriskt arga för att de skulle bli drabbade av vad den 3:e gjort kom erkännandet när de andra gått undan. Då är diskussionen över och han får komma överens med oss hur han ska återgälda det på sitt sätt, det blir väl att jobba av det lite grann. Jätte allvarligt blir det inte men lite ska det allt svida och för honom är nog det dåliga samvetet det som svider mest just nu.

Kvällsmat nu..

Igång igen!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Somnade väl framåt 04 i natt. Känner mig lagom pigg just nu.
Den lilla är igång igen! Hon är inte snäll mot sin mamma när hon gör på detta viset.
Hela magen är helt öm av alla sparkar, knuffar och elakheter.

Ska bli så skönt när hon kommer ut så man kanske kan få ha sin egen kropp ifred igen. Just nu känns det som om jag skulle kunna vara med i en ny version av Alien.

Men jag har i alla fall hunnit med de flesta viktiga måsten nu på morgonen så nu ska jag vila.

Den lilla håller låda i magen.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Har gjort mina tappra försök att sova men det går inte.

Hon är helt vild där inne i magen och sammandragningarna det för med sig är inte ens roliga.
Magen blir stenhård och det gör sååååå ont, sen sticker det ut en fot här och var, bänder isär mina revben och kör ner huvudet i bäckenet och vrider om.

Har varit uppe och gått lite med hopp om att den lilla ska somna där inne men icke sa nicke.
Hon brukar hålla sig relativt lugn på nätterna och vara värst på eftermiddagarna men i natt vet jag inte vad det är med henne.

Får väl försöka gunga lite till med magen och lägga mig igen få se om det passar trollet där inne.

Då gör vi ett nytt försök då!

Diskussion om amning och alkohol!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Har irriterat mig under hela graviditeten gällande de heta diskussionerna kring graviditet, amning och alkohol.

Läste nyss en tråd på familjeliv.se som handlade om just detta och jag kan inte låta bli att bli så matt gällande ämnet.
Jag förstår inte ens varför det överhuvudtaget ska funderas över hur många glas vin man kan dricka under graviditet och amning. Varför kan man inte bara avstå helt, om man absolut måste känna smaken så finns det ju faktiskt alkoholfritt vin och öl.

Det finns ingen speciell mängd man kan säga inte ger alkoholskador hos det ofödda barnet. En liten mängd vid fel utvecklingstadium kan resultera hemska skador. Varför vill man ens riskera detta. Har dessa människor över huvudtaget någonsin sett ett alkoholskadat barn?

Det pratas om att bröstmjölken inte blir mer promillehaltig än ditt blod. Men alla människor är ju olika. Vissa känner sig berusade efter ett glas vin. Samma mängd får barnet som ammas och att barnet då skulle bli mindre berusat än mamman är ju en befängd tanke. Andra kan hälla i sig glas efter glas utan att känna något men det betyder ju inte heller att barnet inte blir påverkat.

1-2 glas vin i veckan pratades om i forumet. Men va faaaan! Kan man inte vara utan dom glasen då.

Jag tycker det är hemskt rent ut sagt. Varför kan de inte bara införa nolltolerans när det gäller alkohol, graviditet och amning. Det är inte bra punkt slut!! Sen kan man ju inte styra över vad människor sen gör bakom sina stängda dörrar men att uppmuntra mammor genom att säga att det är okej att ta dom här mängderna trots att det går över till barnet är ju helt idiotiskt särkilt när det inte finns några konkreta riktlinjer som forskning inom ämnet gett.

Om det är så svårt att låta bli dessa glas vin och öl under tiden man är gravid eller ammar så kanske det vore läge att se över sina alkoholvanor och söka någon form av hjälp.

"Thats it"

Hemska hot!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

- Du får lära dig hur man gör när man är arg!!
- Varför det!?
- För man kan inte hålla på att slå på saker
"säger hon som sparkar på allt i ilska, dock i smyg nu mera"
- Nä...... Men......
- Man får använda munnen och tala i stället.
- Men åh.....
- Skärpning tänk på att jag har kontakter!
- Vadå kontakter?
- Fortsätter det så sätter jag dig på en kurs i aggressivitethantering.
- VA!!
- Ja och det är inte lång väntetid heller!
- Öh..... Jaha
*skräckslagen blick*
- Så kan vi vara överens om att tala i stället för att slå på saker.
- Ja!!*Tror ni såna hot går hem? Den blicken jag fick när jag sa att det fanns kurser om sånt sade mig att det var någon som blev spak*

Dagens och gårdagens.....

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

Dagens bästa kommentarer:

- Hur gammal är du Sandra.
- 29...
- Jaså.... Du är så pass!!!


Den tackar vi för :-)


- Men hur många bebisar ska du ha egentligen?!?!

Den va mindre kul men harmlös från ett barn :-)Gårdagens skämt med J:

Puttar in honom i en mörk skrubb, stänger dörren, väntar lite, öppnar igen och säger:

- Så ja älskling du kan komma ut ur garderoben nu, det gör inget, det är helt okej!!
- Du är ju dum på riktigt...
- Japp och det gör inget heller!

Moment 22.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Bad barnmorskan ödmjukt  att skjuta mig eller sätta igång mig, inget av det ville hon tyvärr. Märkte på henne att hon kände sig ganska maktlös över min situation just nu. Värken har ju eskalerat något så kopiöst och det finns inget att göra åt det. Jävla f*tt-fibro. Senaste veckan har jag väl lyckats somna till vid 4-4.30 på morgonen och sen upp vid 7 och inte lyckas jag somna på dagen heller. Jag tycker väl att jag borde somna av ren utmattning någon gång men det händer inte.

Det är smärtan under fötterna som är värst och jag är ju beroende av dom för att kunna ta mig framåt. Allt annat kan få göra ont men inte fötterna. Ett par kryckor är ju inte att tänka på då jag belastar all tyngd på armarna istället och sen är dom körda, så det är lite moment 22 över det hela.

Fick i alla fall mysa med min lilla Leo en stund och Fredrik hade gjort godaste pannkakorna och jag är fortfarande proppmätt.
Kikade in till Hella en snabbis med för hon har flyttat in brevid F. Skällde lite ironiskt på henne om att om hon nödvändigtvis ska flytta så kan hon ju sätta sig på nedre botten. Men det var en fin, ljus och rymlig lägenhet hon fått så jag förstår verkligen om hon är nöjd.

Nu hörde jag J komma in genom dörren, får väl försöka gå till honom och bita han i örat.

Ps: Han knäskurade golvet i badrummet med tvättmedel igår så färgen gick bort.... Längtar tills nästa gång jag ska färga barret. *schhhh*