*MORR*

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Kan väl inte direkt påstå att jag är på ett strålande humör idag.

Vaknade vid 04.00 i natt med en sån där magknip som gör att man tror att hela magen håller på att slå knut på sig själv. Svetten sprutade av smärta och när jag lyckats ta mig ur sänger och komma upp på benen stående som en fällkniv vaknade Inez av allt mitt bök och kvidande. Fick inte fram ett ljud så det kändes enklare att försöka göra välling än att försöka väcka J. Efter att jag lyckats få ihop en vällingflaska hängandes över diskbänken så fick jag ägna ett par timmar i badrummet.

När jag äntligen lyckades somna så vaknade jag med ett ryck 07.40 av att J fortfarande låg kvar i sängen. Hans larm hade inte gått. Låg kvar någon timme. Han inte mer än upp och få på mig kläderna innan skolan ringde.

- Din son är nere och springer i den översvämmade bäcken. Vi är 3 stycker lärare som försöker tala med honom men det går inte fram. Kan du komma?!

Det ha varit översvämning här och det är farligt att sringa där nere för man vet inte om saker ska brista och forsa. Det va en mycket arg och "låst" son jag fick tag i. Försöka få in honom på lektion och gå hem igen. Tur att S va hemma och kunde ta Inez så jag slapp släpa ner henne i bäcken.

Så nu sitter jag här och undrar vad jag ska göra. Magen knyter sig och gör så in i helvetes ont, men jag vill inte ringa vårdcentralen för att för 111:e gången höra att dom inte hittar något fel.

Jag behöver väl knappast tala om att jag sätter en varningstriangel i pannan nu. 

Våga.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Bara för att man accepterat, förlikat sig med och många år har gått kan man räkna med att saker och ting kommer och slår en i bakhuvudet när man minst anar det. En känsla, en lukt eller bara ett fragment av ett minne.

Våga stanna i känslan en stund även om man inte förstår vart den kommer ifrån. Jo men yeah.

Canon EOS 550D, Testpilot.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Ni som har ett fotointresse kanske skulle vara intresserade att anmäla er som testpiloter till Canons EOS 550D.
Jag har anmält mig och hoppas verkligen på att få till det då jag vill ha möjligheten att fota mera.

Smartson söker fyra Testpilotsteam med två Testpiloter vardera till Canons nya systemkamera EOS 550D. Samtliga åtta Testpiloter utrustas med en kamera.

Om du blir uttagen som testpilot får du testa kameran kostnadsfritt i en månads tid. Du förbinder dig endast att svara på ett webbaserat frågeformulär samt skriva i egen blogg eller i gemensam blogg som Smartson skapar åt Testpiloterna. Efter genomfört test får Testpiloterna behålla kameran.

Vi kommer även att genomföra en tävling mellan Testpilotsteamen där Smartsons användare får rösta på bästa stillbild och videoklipp. Canon står för alla fraktkostnader. Anmälningstiden går ut den 30:e maj 2010.

Att anmäla sig är enkelt och det gör ni genom att klicka på länken.

http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Onsdag.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Dagen idag har varit lite bätytre faktiskt.

På förmidagen fick jag lite smått panik när värken i kroppen eskalerade i samband med att illamåendet ökade och magknipet tilltog. Försökte stoppa fingrarna i halsen för att lätta på trycket men utan resultat.
Fick tag i medicinlådan och rotade igenom den. Hittade J:s super-duper-magsårs-piller. Säkert 10 år för gamla osv. Försökte hitta dom på fass men det gick inte. Googlade på dom och det ända jag kunde fatta att va att det va för magsår, den starkare varianten.

Så jag pillade i mig en sådan. Lite små koko i skallen blev jag, men det blir jag ju av treo med och näspray ska man inte tala om vad koko jag blir med allt skit den där Otrivin innehåller "bara så ni vet". Lite jätte känslig är jag
I alla fall fick jag i mig en sådan och efter en halvtimme ca så började illamåendet ge sig. Smärtorna i magen va kvar men det kan jag ta bara jag slipper må jag-vill-spy-hela-tiden-illa. För första gången på flera månader var illamåendet borta och jag kände mig faktiskt hungrig fram åt lunchtid. Känslan blev. " Åh jag är hungrig jippi".
För under de månader som jag varit så risig så har jag mest ätit för att jag måste. Det känns när det börjar bli snurrigt i huvudet att det är dags att äta. Inte så konstigt kanske att vikten rasar.

Så nu funderar jag på om jag ska ringa läkaren och säga att pillren mot magsår hjälpte och att det kanske är det man ska titta efter. Men hur lägger man fram det då.

- Jo det är så här att jag hittade ett par piller i min mans medicinlåda. Jag har hört att det är dunder-piller mot magsår. Jag kunde inte hitta dom på fass och googlade jag så stod det på spanska men de funkade i alla fall för jag va ju tvungen att prova.

Jo men det låter väl fin fint va? Skulle inte tro det.
Som stämplad missbrukare i papprena så är det nog inte så lyckat att slänga fram att man tror det för att man tryckt i sig lite piller som verkade hoppfulla. Det är ungefär samma sak som att säga
- Jag stoppar i mig vad som hellst bara jag mår bra.
Nja, då spelar det nog ingen roll att jag har 7 års rent från knark. Det skiter nog han i då.

Nej jag får helt enkelt lägga fram mina misstankar utan att tala om hur jag kom mig att börja misstänka det. En dag utan illamående va i alla fall underbart.

Stod på altanen förut, såg på Leo som cyklade omkring på sin cykel "som han fått tillbaka efter beslagtagning pga oacepterat beteénde". Kita låt och sträckte ut sig på gräsmattan. Hon lyfte knappt på örat när ett par med en liten tax gick förbi. Hon bara njöt och då och då kikade hon efter vart Leo befann sig ifall det fanns risk att bli överkörd.
Så skönt idag.

Jag och Inez har babysimmat idag. Vi dök tillsammans idag. Det var riktigt häftigt att se henne simma från botten på den grunda basängen upp till ytan. Hon tycker det är så roligt. Idagt va vi bara 2 stycken med barn i polen och det va riktigt mysigt, lugnt och skönt och framför allt tyst. Annars är hon himla go nu. Så fort jag eller J kommer utom synhåll så ropar hon BABA BABA BABA BABA BABA. Jag tror att vi alla här hemma heter BABA just nu.

Nä dags att ta en kvällsrök och spana in lite nyheter "alltså spelen på fejjan" och hoppa i säng.

Natti natt.

Leos studsar upp.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
- Jag tycker att du kan gå ut och cykla lite.
- Jag vill inte vara ute själv!
- Kita kan följa med mig.
- Nä det kan vara farligt.
- Du tycker ju allt är farligt och läskigt nu för tiden.

*Leo blir tyst en lång stund sen utbrister han*

- Vet du Mamma.
- Nä, vad?
- Du är den gnälligaste personen på hela jorden... bara så du vet!!


Sen gick han iväg med näsan i vädret ungen.

Ska man skratta eller gråta?

Ligger lågt.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Det är lite lågt och deppigt här.

Min mage blir inte bättre, snarare tvärt om. Har inte ork till något är helt matt. Så fort jag äter blir det magknip och mellan målen är det konstant illamående och springande till toaletten..... Maginfluensaillamående. Sen värken i resten av kroppen på det. Är färdig att spy på allting.

Väntar fortfarande på svaren från buk-röntgen som borde ha kommit vid det här laget enligt dom själva. Fick brev från läkaren härom dagen som skrev att min järnvärden är alldeles för dåliga. Så nu lämnar jag prover för att utesluta att det blöder invändigt. Det tar ganska hårt på psyket det här kan jag lova. Det ända dom säger är att det inte har med IBS:en att göra.

Fan jag vill må bra och vara hyfsat pigg. Det räcker med att försöka hantera all annan smärta i kroppen, behöver inte det här oxå.

Fy fan säger jag bara. 

Jag och Leo här varit osams idag. Han vägr...

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;

20100513231 (MMS)

Jag och Leo här varit osams idag. Han vägrade gå och sova. Han skulle flytta på en gång. Så här säg hans packning ut. Simdyna, boll, radiostyrdbil och väskan. I väskan fanns byxor, tröjor, kalsonger och strumpor och en pyamas. Måste säga att jag blev lite imponerad. Nu sover han i alla fall. Han skulle fundera över natten på vad mer han kunde behöva ta med sig. Det gick inte att flytta nu för han hade ingen som kunde hämta honom och det va för mörkt och kallt att gå till hallsberg. Mammas älskling då.

Bågskytte.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Idag har jag varit med Zack och hans kompis Max på bågskytte.

Jag fick en båge i handen och på med skydden. En tränare gav sig fan på att jag skulle skuta.
Attans vad roligt det va. Tror jag ska köra de där 6 provgångerna gratis och känna efter hur mina axlar och armar klarar det. Går det bra så fortsätter jag nog.

Zack påstod att jag va väldigt pinsam hela tiden. Men jag såg minsan på honom hur roligt han tyckte det va att jag var där och gjorde detta med honom.

Himla kul va det i alla fall ända tills jag slog i bröstvårtan när jag släppte strängen, det va mindre kul.

men det är smällar man får ta.

Värmande samtal med Z.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jag och Z hade ett lite allvarligare snack härom dagen.
Jag har lovat att hjälpa honom med en sak som tynger honom.
Jag har försökt tidigare men blivit nedslagen tack vare att jag inte haft tillräckligt med kött på benen.

- Men Mamma, tänk om de inte tror oss och lyssnar på oss den här gången heller.
- Men du vet att Morsan får som hon vill om hon ger sig fan på det och vet att hon har rätt.
- Mmmm.
- Tror du mig inte?
- Jo, vet du varför?!
- Vad menar du?
- Vet du varför du får som du vill!
- Nja, jo eller nä...
- För att du inte är riktigt riktig och driver folk till vansinne!
- Öh.... Tack.... Tror jag!
- Ibland är det jobbigt att du är sån men ibland älskar jag dig för det!
- Tack Mammas hjärta. Ibland är det bra att inte vara riktigt riktig
*skrattar*
- Mmmm, fast inte när du är så där piiiiiinsam.
- Nä men vad gör det du älskar mig för det ibland.
- Mmmmmm.

Fick känslan av att Z ångrade vad han precis hade erkänt. Men jag vet att han tycker att Mammas lite mer jobbiga sidor kan vara användbara ibland. Mammas lilla gull.

Ben 10.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Leo har fått för sg att hans mamma ska sy Ben 10 kläde åt honom. Ben 10 är nåt program som han brukar titta på. Jag känner INTE att jag har lust med den. Jag sa till Leo att Ben 10:s kläder ser ut som vilka som hellst. Då fick han ett vansinnesutbrott. Dessutom vill han ha alla aliendressarna med.

Så jag får väl rota igenom alla kläder för att se om det finns nåt som går att möblera om.

Typiskt.

Blött....

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Jag kom in i duschen när Leo vrålade "KLAAAAAAR"

Det va vatten tame f*n överallt. Det står ett skåp i hallen hela skåpet va fullt med vatten. Golvet, väggen allt i badrum och halva hallen var bara en stor pöl.

- Men Leo!!! Vad har du gjort?!
- Bara duschat!
- Det blir inte så här om man "bara" duschar!!!
- Jo!
- Nej det blir det inte.
- Jo för i dag mamma så va det vääääääldigt mycket vatten i slangen!
- Hmm, på så vis.....

Så nu vet ni det. Är det vatten överallt när barnen har duschat så är det bara för att det är för mycket vatten i slangen. Det är INTE dom som sprutat överallt.