Rådslag!

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Här har vi haft familjemöte för att lägga upp en hyfsad planering till allihopa.

Alla ska under helgen få en varsin pärm där alla skolpapper och andra viktiga papper ska in. Pärmarna får en särskild plats i hyllan där det lätt är att gå och kolla om det är gympa på torsdagen eller om man har sovmorgon i morgon.

Ett vecko schema har oxå skrivits och alla har varit med om att bestäma vem som ska ha vilken uppgift och vilken dag. De verkade väldigt nöjda allihopa och jag tror faktiskt att det kommer fungera. Det är inga stora grejer varje dag,.

Ex:
Måndag: Zack disken, Simon plockar småplock i huset, Filip slänger i en tvätt, Leo torkar bord och hänger på det han kan.
Tisdag: Filip disken, Zack plockar, Simon tvätt, Leo... ja han går med ut med soporna och gör det han kan.

Det är ca 10 minuters syssla varje dag för alla men alla har sin grej och sköts det så resulterar det i löning den 25 varje månad.  De har dessutom varit med själva och bestämt vilka sysslor som ska ingå och vilka dagar och att Söndagar ska vara städa-sina-rum-dag och att alla hjälps åt  några minuter på Lördagen att plocka undan på gården eftersom de allihopa är duktiga på att kasta allt omkring sig bara. Sen får man väl ändra lite när träningarna börjar osv så det passar in på person och dag osv.

Men de verkade himla nöjda allihopa i alla fall och det är ju huvudsaken. De ska ju vara delaktiga i planeringen så de känner att dom har fått styra upp hur dom vill ha det i stället för att vi ska sitta som ett par diktatorer, för sånt går ju inte hem i alla fall. Det roliga är att höra när de pratar om hur mycket man kan spara ihop på en viss tid om man sköter allt man ska och vad man kan göra för dom pengarna osv.

Så får vi väl se sen hur det fungerar men det är ju värt ett försök i alla fall.
Allihopa har ju och är varit väldigt duktiga på att hjälpa till men nu blir det lite mer struktur på det i stället och det blir mer rättvis fördelning. Annars blir det ju gärna att någon gör det dom tycker är roligast så fort som möjligt så blir det alltid någon som bara får ta det tråkiga hela tiden. Sen känner dom ju att dom får lite lön för mödan och dessutom får kämpa lite för kosingen och inte bara får den rätt i handen för att sen bränna den och vilja ha mer.

Ja ja det blir nog bra det här!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Camilla:

Så är bra att göra, de lär sig att saker o ting inte sköter sig själva =)

2:a kommentar, skriven , av mezza:

måste bara säga en sak... tänker på inlägget du skrev då alla verkade undra huruvida ni tänkt igenomatt filip flyttar dit.

Jävlar vilken toppen-morsa du é!!!

du/ni ser till att få det att funka. Alla tar ansvar, och... framför allt: du och J är fantastiska på detta!

blir impad av dig/er!

Varma kramar!!!

/Mezza

Kommentera inlägget här :