Skrämmande drogdebatt.

publicerat i Verkligheten, Om Allt & Inget Särskilt;
Detta är MIN åsikt. Jag säger inte att jag har rätt i allt jag skriver. men det är min verklighet och min erfarenhet.

Denna debatten finner jag oerhört skrämmande när jag läser olika människors syn på saker.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7242556.ab

Het debatt har funnits på div internet sidor om just ämnet och jag blir illamående av den trångsyntehet, brist på kunskap men glappa käftar och div uttalanden.

Varför människor använder droger är så individuellt från person till person. Visst många knarkar för att det är roligt, för att få en roligare kväll, fest, bättre sex osv. Andra människor gör det för att döva ångest, känslor, självmedicinering och anledningen till att människor gör det är många, lika många som det finns sorters droger.

Vissa säger att man ska se skillnad mellan bruk och missbruk. Men att regelbundet nyttja en beroendeframkallande drog leder i slutändan till ett missbruk. De människorna som bara kan partyknarka någon gång i veckan i flera år utan att skapa ett beroende är ytterst få, men himla kul för dom då. Av de människor jag känner som har levt på det viset " och dom är några stycken" sitter idag i tunga missbruk trots att de bara "partyknarkade" inget annat. Jag säger inte att det INTE finns dom som kan göra det för det gör det även om dom är sällsynta, men varför ta den chansen. Du vet inte för ens det är för sent om du tillhörde den kategorin och dessutom tillhör du den troligtvis inte.  
DET ÄR INTE VÄRT DET!

Visst det finns oerhört mycket tunga missbrukare i Sverige trots stora satsningar med stora pengar. men jag tror absolut inte att ta bort nolltoleransen är lösningen. Jag tror heller inte att skrämselpropaganda är lösningen då detta ofta har en motsatt effekt och framkallar en nyfikenhet. Jag tror på att förmedla kunskap.

Jag minns när jag gick i högstadiet och det skickades en polis till skolan för att tala om droger. Det enda jag kunde reflektera under den här lektionen var att det inte stämmde ihop med min verklighet av missbruk. Jag hade sett det från insidan trots min låga ålder och det polismannen förmedlade var ändå någon form av glamoriserad bild av hur verkligheten såg ut.

" Tar ni det här, så blir man så här och då kommer polisen och tar er och då blir det så här. dessutom känns det inte ett dugg bra att ta droger"

Hallå är det så verkligheten ser ut! I stället borde det fokuseras på vad som egentligen händer i kroppen, vad händer när det leder till ett missbruk, vad händer med dig själv och dina relationer, vad händer den dagen du inte kan fungera normalt utan drogen, hur drabbas dina nära och kära. Vilka skador ger det egentligen, fysiskt, psykiskt och socialt. De ända som kan förmedla detta på ett äkta sätt är de missbrukare som lyckats ta sig tillbaka till ett liv utan drog. Det finns bra föreläsare utan drogbakgrund med det är inte så jag menar. Men människans hjärna är oftast funtad på det viset att den är mer mottaglig för information från någon som upplevt det som den förmedlar.

Sen har vi den här skiten med att cannabis är en fredlig drog som borde fullt laglig.
I HELVETE HELLER.
Vad gör den med hjärnan egentligen? Åter igen OKUNSKAP! Har dom över huvudtaget någonsin träffat en människa som under många år regelbundet rökt cannabis. Det förstör hjärnan. Dessutom lagras det i hjärnans celler under en mycket lång tid. En drog som kan framkalla psykoser är INTE ofarlig heller. Jag hör många äldre cannabisrökande människor som rök under mycket lång tid propagera över drogens ofarlighet och försvara det dom säger bara är ett regelbundet bruk och inte missbruk. Ändå blir dom jätte sjuka  både fysiskt och psykiskt när dom inte röker och måste röka på för att fungera. Det är lätt att propagera för det när man knappt kan räkna ut 25+7 för att man är så "sönder-rökt". Jag anser det inte vara patetiskt i den bemärkelsen, jag anser det vara en oförmåga att se till vad drogen har gjort dig till.

Även här finns det de människor som klarar det galant, men åter igen: DE ÄR SÄLLSYNTA OCH DU TILLHÖR SÄKERT INTE EN AV DOM!

Det snackas om att cannabis inte ger psykoser. Skitsnack! Många klarar sig utan både hallisar och psykoser men många gör det inte. Ingen kommer någonsin kunna intala mig att denna drogen är ofarlig och att den varken kan ge psykoser eller andra negativa effekter. Min vän tog livet av sig i följd av en sådan psykos, en annan lever idag i rymden bland planeter och stjärnor till följd av en sådan psykos. Dessutom har flera andra blivit totalt fördummade, gått tillbaka på en "barn-nivå" och vissa är allmänt korkade men de ser inte själva att det är drogens verkan för det har ju aldrig druckit eller knarkat bara rökt på titt som tätt. Men omgivningen ser förändringen. Själv har jag sett både det ena och det andra under detta rus. Jag kommer aldrig acceptera det.

Det människan borde lära sig är inte skillnaden mellan bruk och missbruk för det kan dom redan.
Människan borde lära sig att bruk allt för ofta leder till missbruk och vad missbruket i sin tur leder till.

Min åsikt!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Nelin:

Du borde gå ut på skolor och prata om detta, inte polisen...

2:a kommentar, skriven , av JONas:

FY FAN VA BRA SKRIVET:) HÅLLER MED TILL FULLO

3:e kommentar, skriven , av Bibbi:

Och du borde åka ut i skolor och till fritidsgårdar och tala om detta för våra ungdomar. Jag tror att de skulle lyssna på dig.

Well spoken!

Kramar

Bibbi

4:e kommentar, skriven , av matte:

K vi kan väl enas om att droger inte är bra? Det kan nog dom flesta göra. Är vår hållning idag gentemot narkotika den smartaste? Nja knappast... Jag skulle vilja ge dig några punkter som skulle kunna leda till en bra och saklig debatt. Droger är en stor grupp så vi kan väl rikta in sig på den mest aktuella och den som Bard uppenbarligen vill sikta in sig på i första hand dvs Cannabis.



* Vi har ett förbud mot cannabis i sverige idag. Leder det till att färre brukar drogen? Nej. Som AB nämner så finns det hur många studier som helst som visar på att en legalisering inte alls leder till ökat bruk (Holland vs. resten av Europa).



* Vad ska då lagen vara bra för? Många svarar att den ska visa att vi inte accepterar cannabis, och när det inte finns tillräckligt med medicinska grunder att gå på så använder man oftast denna argumentationstekniken för att ta moralisk ståndpunkt.



* Otrohet är också fel rent moraliskt. Skall vi förbjuda det och göra det straffbart? Det finns liv och familjer som blivit förstörda pga av detta så jämförelsen tycker jag är helt OK.



* Det är ju redan olagligt, varför ändra på det? - För att förbudet inte fungerar och för att det faktiskt kostar en massa pengar. Av Polisens totala budget går 72% till löneomkostnader. Närmre 10% går till narkotikabekämpning. Det vill säga en tredjedel av budgeten som finns kvar efter att farbror blå fått sitt lönekuvert. EN TREDJEDEL AV HELA DEN ÅTERSTÅENDE PENGEN. Och till ingen nytta.



* Langaren nere på gathörnet kollar inte leg, och inte betalar han skatt heller. Det finns enorma summor pengar att tjäna på att ta kontroll över drogproduktionen. Och som en liten bonus så får man dessutom kontroll och kan på typiskt svenskt manér göra bedömningar i framställning och liknande för att få en bra och sund kultur kring bruket. Man kan jämföra med spritförbudet i USA på trettiotalet som tvingade in supandet bakom lyckta dörrar. Maffian med Capone i spetsen slog igenom tack vare pengarna som gick att tjäna på att ta kontroll över spritdistributionen. Alkoholmissbruket var större än någonsin för vem skulle söka hjälp om man samtidigt angav sig själv som kriminell? Byt ut alkohol och maffia till droger överlag och HA, Bandidos eller vilken organiserad brottslighet som helst idag så kan du se att det är samma sak idag.



* Cannabis är inte ofarligt. Det är dock väldigt lindrigt i jämförelse med det mesta. Det skulle kunna jämföras med Kaffe på skadeskalan. Tobak och alkohol kan man inte ens jämföra med då det dödar folk varje dag. Cannabis är för svagt för att kunna ge en dödlig dos, ens om man verkligen försökte ta livet av sig med dess hjälp.



*Beroendet. Man kan inte få abstinens av cannabis eftersom det inte är fysiskt beroendeframkallande. Det är dock psykiskt beroendeframkallande på samma sätt som bla. sex, choklad, spel, adrenalinkickar osv. Dvs ovanor som måste vänjas bort. Om du inte kan vara öppen med ditt problem, med tanke på att du tydligen är kriminell, så lär du heller knappast söka hjälp av vänner familj eller staten för att få bukt på ditt brukande. Därför är det absolut relevant att mena att ett förbud leder till ett mer utdraget och onödigt missbruk. (återigen vill jag referera till alkholproblemen i 30talets USA och dess koppling till spritförbudet).



*Om man röker cannabis så börjar man med andra droger sen. Detta är det löjligaste argumentet av alla. Det finns absolut inget i Cannabis struktur som skulle få dig att skapa ett begär för en helt annan drog. Ungefär lika befängt som att påstå att om du gillar öl så kommer du förmodligen bli heroinist en dag. Som det ser ut idag så leder snarare förbudet till detta då folk o framförallt ungdomar blir tvungna att ta kontakt med sk "skummisar" för att få tag på cannabis. Dessa skummisar skiter i om du tar kokain så länge du köper det av dom så de lär inte vara sena att erbjuda dig lite. Vilket knappast t.ex apoteket hade gjort.



*Jag har under hela mitt liv haft problem att hantera alkohol vilket är jättevanligt då det faktiskt är en mycket stark drog. Allt dumt jag någonsin gjort i mitt liv har hänt när jag var full. Bråk, snesteg osv.. Jag vet inte vad jag skulle kunna göra för skada när jag har brukat cannabis då jag inte tappar kontrollen utan mycket väl vet var jag står. Sen kan man orda om man måste ha något överhuvudtaget och det borde man naturligtvis inte men som de flesta andra så uppskattar jag ett rus och mitt val har landat på cannabis då det är det lindrigaste alternativet. Men staten ser hellre mig och andra vara snorfulla och göra bort oss. Tycker du att det är rimligt att jag ska riskera fängelse för något som inte skadar någon annan än mig själv och knappt det, men att det är helt OK för mig att dricka Sprit som i grund och botten är ett Nervgift?



Sen en annan sak. Huruvida en drog har vissa egenskaper eler inte bör baseras på forskning och inte på personliga reflektioner. Att påstå att dina vänner skulle ha blivit fysiskt sjuka då de försökt sluta är ren lögn o båg då det är en omöjlighet. Cannabis ger inga fysiska beroendesymptom. Ge mig en källa isf. Och att de allra flesta inte skulle klara av att hantera det är också ren lögn! Tror du att du ser alla dom som klarar av att hantera det??? NEJ dom skriver knappast ut det på sin facebook-status. Skulle detta vara sant så skulle holland ha mångt fler missbrukare än övriga europa. Men hoppsan tvärtom så har de FÄRRE.



Här kommer en källa på det:

http://www.cedro-uva.org/lib/reinarman.dutch.html



tack Jag är öppen för debatt!

5:e kommentar, skriven , av mattias:

Varför tycker du att det bara är erfarenheter från missbrukare som är värdefulla? Varför ser du inget värde i de som brukar en drog utan problem och vill berätta om det?



Worst-case-scenariot är alltid något som måste vara känt, och informeras om (och det skriver du ju mycket bra om), men vi KAN inte lagstifta efter det scenariot, det håller inte. Det är att avsäga oss vårt vuxna ansvar. Polis och brandkår är något som inte ska missbrukas.



Personligen har jag missbrukat cannabis, kommit ur det och lever idag nyktert vid sidan av alkohol och/eller cannabis vid några speciella tillfällen (ett par ggr per år). Cannabis spelar inte ens på samma planhalva som alkohol. Jag missbrukade varje dag, ändå lyckades jag sköta mitt jobb, behålla mina vänner och leva ett okej liv (även om jag naturligtvis inte mådde bra av min konsumption; mår man inte dåligt av det är det ju heller inget missbruk). Hade jag "fått vad jag förtjänade" om jag åkt fast och riskerat fängelse?



Det du skriver stämmer för övrigt inte, att cannabis skulle skada hjärnan alltså. Det skadar faktiskt inte kroppen alls. Inte heller stämmer det att "väldigt få" klarar av sitt bruk. Varken med cannabis eller andra illegala droger. Faktum är, tar man hänsyn till att de som provar narkotika till att börja med i genomsnitt kommer från problematiska sociala förhållanden, visar det sig faktiskt att den illegale drogen i snitt leder till mindre missbruk än alkohol. Förvånande men sant.



Ursäkta förresten att jag hoppar in i din blogg så här och predikar. Det är bara det att jag fått nog av att attackeras för mina åsikter. Att vara drogliberal i Sverige är att bli betraktad som vore man nazist eller allmänt sjuk i huvudet, bara för att man har en annan åsikt om hur vi ska hantera drogproblem än den som våra politiker har.



Jag vill inte mer än någon annan att folk ska hamna i drogmissbruk, jag har varit där.



Jag tror bara att det är FEL att straffa en individ för ett samhällsproblem (vilket det i praktiken innebär att införa enskilt bruk i brottsbalken).



Jag tror bara att det är FEL att låta polisen ta hand om ett problem som i grunden är en hälsofråga. De varken har, eller bör krävas ha, kompetens för det.



Jag tror det är FEL att fortsätta med en politik (och det gäller ju alla områden förresten) som i alla avseenden misslyckats med sin målsättning (de senaste tjugo åren har bruket ökat, tillgången ökat, och priserna halverats. För samtliga droger!!).



Sist men inte minst bör man ha lite perspektiv. Nederländerna har kört med sin "mjuka" linje i fyrtio år nu. Oavsett om man tycker den är bra eller dålig så kvarstår faktum att landet faktiskt inte rasat ihop. Visst, de behöver lägga ut mindre pengar för att hantera drogproblem och har mycket färre drogrelaterade dödsfall, lite skillnad får man räkna med, men i övrigt har de ju klarat sig bra.



Återigen ber jag lite om ursäkt, jag känner att det här egentligen inte är riktat mot dig utan mot alla jag hört som avfärdat andra människors livsval med argument i stil med "knark är ju olagligt eftersom det är farligt, och det måste ju vara farligt eftersom det är olagligt!".

6:e kommentar, skriven , av Hontass svarar.:

Jag svarar er båda här för jag hittade ingenstans att kommentera.



Jag började mitt inlägg med att tala om att det var min åsikt och min erfarenhet ELLER HUR. Med det vill jag inte säga att jag har RÄTT i allt jag skriver. Men den erfarenheten kan aldrig få mig att tro på att cannabis skulle vara ofarlig. Jag går inte på några studier hit och dit eftersom det finns 100-tals sådana som tala både för och i mot. Och jag tycker att båda sidor propagerar lika korkat.



Jag skriver oxå att det finns dom som klarar att röka hur ofta och länge som hellst och fixa detta både fysikt, psykiskt och socialt men jag tycker inte att det är värt risken till vad det kan leda till. Med det menar jag inte att en drog måste leda till en annan i "den" bemärkelsen. Men "töjning" av gränser, ett visst umgänge, känslan av att drogen inte ger tillräckligt, sämre omdömme under rus och mycket mycket mer kan göra det. Jag vet att Sverige har större problem än många andra länder och det är ett problem. Men jag tror inte på att göra drogen laglig. Ingen kan säger hur det skulle se ut om drogen blev laglig, är det värt risken? Att inte en missbrukae törs söka hjälp för att denne är kriminell är ett STORT problem. Och detta gäller alla droger. Jag var skräckslagen när jag skulle söka hjälp, jag sökte och blev nerslagen i skorna, förnedrad, bannad, hotad osv. Nu har min problematik varit amfetamin vilket jag anser är värre än cannabis svar JA. Men när myndigheter fick för sig att det gått för långt ja då blev det liv luckan.



Ja det är en hälsofara och jag tror inte att polisen kan förmedla detta på ett bra vis. Om man ska förmedla faror tror jag mer på de som tidigare varit där. De som kan med känsla förklara vad det kan leda till fysisk psykiskt och socialt. Alla människor är olika, vissa skapar ett psykiskt eller fysiskt beroende av en drog direkt med ens andra gör det inte. Jag förundras dom som kan nyttja denna drog utan koncekvenser "jag kan det inte".



Att tala om för mig att det som hänt mig och mina vänner är lögn gör mig rent ut sagt fly förbannad. Den ena dränkte sig efter att ha i hans värld blivit jagad av stora svarta hundar. Den andre lever idag inom psykvården i rymden. Jag tänker inte för att påvisa någon jävla källa på det hänga ut någon av dom här. Det finns inte på kartan. Själv har jag när jag rökt sett min sons huvud på spetsat på grindstolpar osv. När detta sker under ett rus kan jag omöjligt tro på att den skulle vara ofarlig.

När jag ser människor bli totalt fördummade och inte fatta någonting efter att ha rökt en längre tid så kan jag inte heller tro att det är ofarligt. Det säger ju sig själv då att det är något i hjärnan som förstörs.. Eller är det bara en tillfällighet?



Alla människor gör sina egna val och vissa lever bra med sin cannabis. Men jag tycker fortfarande inte att det är värt risken. Jag röker cigarretter trots risken med det, jag tar en grogg då och då trots risken med det. Detta trots att jag i många fall anser att vissa människor inte borde dricka alkohol och att jag ibland när jag ser andra önskade att det va olagligt att dricka. Kluvet ja jag vet.



Jag är fullt medveten att jag slänger ur mig en "värsta senario" åsikt. Men tyvärr har jag sett så mycket av det värsta senariot att jag har svårt att se till de som inte är så farligt. Min erfarenhet är inte som din och där av min åsikt.



Om era barn kommer hem och talar om eller ni märker att dom röker cannabis, skulle ni då anse att detta var okej?

7:e kommentar, skriven , av Anonym:

Borde skrivit i texten att när det gäller droginformationen på skolorna syftade jag på alla droger inkl alkohol. Det var jag otydlig med förstår jag nu när jag läser.



Jag håller dessutom med att alkohol skapar stora problem, våldsbrott osv i högre grad än vad cannabis gör.

8:e kommentar, skriven , av Kristin:

Att påstå att cannabis inte är farligt eller skadligt???

Det finns en mängd "facit" som knallar omkring.

Det är inte bara det att droger är en effektiv "utvecklingshämmare" utan de förändrar också personligheten å det grövsta.



Argumenten kring legalisering av cannabis är väl tuggade på nätet och jag kan inte se att det det har inte tillkommit något nytt sedan 70-talet...

- eller att diskussionen är annorlunda nu.



Här finns väl de vanligaste argumenten och motargumenten:

http://www.alna.se/pages/page.asp?ID=118



Efter att ha arbetat inom missbrukarvården, ser jag inte ett enda positivt drag med att tillåta cannabis i fri försäljning (på recept, under läkarkontroll, som medicin för vissa sjukdomar, är en annan sak, just som med t.ex. morfin).

Och jag är glad för att bo i ett land var det är förbjudit, samt att komma från ett annat land var det också är förbjudit.

För mig är noll-tolerans emot cannabis (eller andra droger), enbart ett godo. Ett politiskt parti med tolerans för droger vara absolut ointressant, medan ett parti med stärk avståndstagan från droger vill vara intressant.



Jag har inte träffat en enda gammal haschare med ett rörligt intellekt...

- inte en enda.

De har blivit inrökta, inkrökta, korkade och stannat i utvecklingen.



Jag har inte träffat en enda gammal heroinist som har något egentligt intresse för någon annan än sig själv. Självömkande, gnälliga och egotrippade har de blivit.



Jag har inte träffat en enda gammal pundrare som inte lider av paranoia, vanföreställningar och mer eller mindre uttalade psykoser som blommar ut när de tar sig en sväng. Detta sliter oerhört på psyket och rubbar verklighetsförankringen. Därav deras blandmissbruk, de klarar inte av det i längden och behöver ta till annat som dämpar dessa symtom.



Det finns de som kan hålla fasaden någorlunda, men skrapar man på ytan så ser man detta. Detta är de psykiska konsekvenserna sedan har vi de sociala och fysiska konsekvenserna.



Detta är en utveckling eller brist på utveckling som sker gradvis och som missbrukaren är den SISTE att se ...

- om de någonsin ser eller uppfattar.

Detsamma med omgivningen som inte har något att referera till då man inte vet hur det skulle sett ut annars. Men runt 50 så brukar denna "utvecklingsstörning" och denna "personlighetsstörning" bli uppenbar.



Allt cannabisbruk leder inte till andra droger, men cannabisbruket är illa nog med tanke på de skador det ger.

Sedan ligger det närmare till hands att ta till andra droger då de kognitiva förmågorna blir avtrubbade och passviseringen tilltar. Det blir enklare och mer lockande att må bra "här&nu" och desto svårare att långsiktigt planera och genomföra sådant som ger bättre och mer permanenta belöningar längra fram.



Sedan har vi det faktum som cannabisbrukare inte kan/vill förstå, kännas vid eller reflekterar över:

"Effekter på inlärning och socialt beteende. Kliniska och experimentella studier visar att lång tids regelbundet bruk av cannabis producerar diskreta kognitiva försämringar i högre intellektuella funktioner som minne, uppmärksamhet samt organisering och integrering av komplex information.

Skillnader i individers reaktioner kan bero på emotionell styrka, motivation att vara välfungerande, initial begåvningsnivå och social kompetens. De vanligaste tecknen på att en person brukar cannabis är oftast inte allvarliga, utan märks som olika brister i det normala vardagslivet.

Ett långtidsbruk av cannabis (2-4 ggr/månad i två år) påverkar förmågan till bearbetning av information. Detta resulterar i försämring av förmågan att hantera komplex information, planera, ha ett tidsperspektiv, tolka andras motiv och åsikter samt självkritik och språklig uttrycksförmåga. Brukare får svårt att upprätthålla en ändamålsenlig strategi, att lösa tänkbara framtida problem och att sammansmälta psykets olika delprocesser till en reflekterande helhet. Till detta kommer en tendens till ytliga känslomässiga relationer."



"Kronisk påverkan växer fram under minst två års regelbundet användande av cannabis. Detta tillstånd karaktäriseras av att den passiva perioden efter varje röktillfälle tenderar att bli längre och längre. När detta passiva och "sega" tillstånd blir utmärkande får ruset vid varje nytt röktillfälle en ny funktion. Det ger cannabisrökaren en känsla av att bli "normal". När detta stadium har uppnåtts kan man säga att cannabisrökaren har blivit en kronisk cannabisbrukare. I detta tillstånd försämras individens förmåga att utnyttja sina tankeprocesser på ett naturligt sätt."



Jag har haft väldigt många ingående samtal med cannabisbrukare och detta har ingen av dem lyckats försrå än mindre reflektera över. Det är först efter många års avhållsamhet som detta blir synligt för dem.



Jag kan fortfarande konstatera att det inte framkommit ett enda argument, inte en enda aspekt, som inte igår i baskurs 1 för legaliseringsförespråkare (samma kurs sedan 70-talet) som numer finns på nätet. Dessa argument har jag hört så många gånger. Men så snart man för fram något som inte ingår i kursen så blir det tyst...

- eller så kommer det en repris av något man "kan".



Det är ett tuggummi som är väldigt gammalt.'



Likaså att man konsekvent undviker de kognitiva skadorna och inlärningsproblemen, fördumningen och passiviseringen. Men det är också en klassiker.



Att tillåta droger för att det kostar for mycket att bekämpa det?

- tala om att ge upp!

9:e kommentar, skriven , av Nick:

Till alla före detta pundare: varför har ni slutat om det nu är så förbannat bra och ofarligt? Lagstiftning är mest ett moraliskt ställningstagande som visar samhällets syn på en eller annan företeelse, den fungerar lika lite på pundare som på andra kriminella och kostar mig pengar varje dag!På ett vis är det värt det, på ett annat blir jag piss sur för varje krona av mina surt förvärvade pengar som går åt till att behandla, rehabilitera pundare och annat pack som kräver än det ena, än det andra. Patetiska jävlar som rånar,misshandlar,stjäl och parasiterar på andra för att finansiera sitt missbruk. Ur den synvinkeln skulle för min del gärna allt missbruk av droger vara legalt, vilket borde göra priset lägre, öka tillgängligheten och därmed minska mina kostnader. En ytterligare bonus vore ju att de flesta pundade ihjäl sig ganska snart lika med ÄNNU mindre kostnader för samhället lika med mig.Sedan slipper våra barn se utslagna,hemlösa vrak liggandes och skräpa lite varstans, då slipper jag förklara varför för dem också!

Sådär: nu har jag propagerat för bägge sidor, bit i det här ni drogliberaler, förbuds ivrare, moralister och korkade knarkare!

10:e kommentar, skriven , av Markussa:

Jag är precis som du trött på att båda sidorna i den här debatten propagerar med falsk information och felaktiga argument. Drogliberalerna säger att det inte är farligt, drogmotståndarna säger att man dör och drar med sig alla i sin omgivning ner i skiten.



Enligt mig så spelar det ingen roll hur farlig en drog är, det spelar ingen roll hur min sociala situation skulle skadas om jag tog droger. Jag vill fortfarande att droger ska vara lagliga. Om jag vill stoppa någonting i min kropp, vad det än är, så tycker jag att jag borde få göra det. Flugsvampar kan döda, men vi har inga lagar mot att käka flugsvamp. Man kan bryta alla ben i kroppen om man åker off-pist, men det tillåter vi, eftersom det handlar om personlig frihet och rätten att bestämma över sin egen kropp. Att vuxna människor ska få stoppa i sig vad de vill är för mig en självklarhet. Om det sedan för med sig några problem så får vi ta hand om det då.



Det finns ett idiotsäkert sätt att förhindra ALLA trafikolyckor i hela världen. Vi gör alla motorfordon olagliga. Inga fler bilar, inga fler olyckor. Men det skulle såklar inte funka, vi måste tillåta folk att köra bil, hela vårat samhälle kräver det, inget skulle fungera om människor inte fick köra bil. Och om någon skadar sig i en olycka så får vi helt enkelt ta hand om det då.



Löjlig jämförelse men det är i stort sett mitt argument. Jag har rätt att bestämma precis vad jag vill stoppa i min kropp, oavsett om det är mat, dryck, sand, bajs eller droger. Om jag skadas av något jag stoppar i mig så får vi ta hand om det då.

11:e kommentar, skriven , av Hontass svarar Markussa:

Tack för den kommentaren.



Jag håller inte med dig i att det borde vara lagligt. Men jag uppskattar din ärlighet i kommentaren.



Om jag trodde att alla människor skulle kunna hantera droger "alla droger talar jag om nu" så skulle jag oxå anse att en legalisering vore lämplig.



Men jag vet att merparten av människorna kan inte hantera det. Fullt vuxna människor anser jag får ta ansvar för sitt eget liv och sitt eget handlande, så länge inte jag och de mina störs av det. MEN.... Ungdommarna och barnen. Drogerna "alla droger" kryper längre ner i åldrarna och jag anser inte att det är okej på något vis. Där krävs det något som faktiskt säger att det här är inte okej. Och vad får våra barn och undommar för uppfattning om drogen blir laglig. Men vuxna får ju!!



Jag kommer aldrig bli för en lagändring för jag vill aldrig se mina barn i skiten och tänka "jag va för en lagändring" Skulle dom hamna i skiten så vill jag känna att jag gjort ALLT för att dom inte ska hamna där.

Kommentera inlägget här :